Τι ζητάει ο άνδρας στο σεξ;

Είστε χρόνια παντρεμένοι και νιώθεις πως η ερωτική σας ζωή έχει …αποκοιμηθεί;

Μαρίνα Μόσχα
Τι ζητάει ο άνδρας στο σεξ;

Το σκέφτεσαι κάπου κάπου και μετά το αφήνεις και …περνάει; Αναρωτιέσαι πως μπορείς να ξυπνήσεις την ερωτική σας ζωή και τι τέλος πάντων θα τον φέρει και πάλι κοντά σου σεξουαλικά;

Πολλά λέγονται και γράφονται για το τι ελκύει έναν άνδρα, τι ζητάει, τι του αρέσει, πως θα του τραβήξεις το ενδιαφέρον. Η παρακάτω έρευνα θα απαντήσει στις ερωτήσεις σου αυτές.

Το Ινστιτούτο Σεξουαλικών Ερευνών Kinsey στην Indiana των Ηνωμένων Πολιτειών, μελέτησε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του ανδρικού φύλου σε σχέση με το γυναικείο.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την ικανοποίηση που αντλούν από την σχέση τους και την ερωτική τους ζωή. Κατέληξαν στα ακόλουθα συμπεράσματα, όπου ο άνδρας φαίνεται να θέλει:

  • να παίρνει πρωτοβουλίες στο σεξ η γυναίκα
  • να διαρκούν περισσότερη ώρα τα προκαταρκτικά
  • να μην προσποιείται η γυναίκα τον οργασμό της

Μάλιστα οι ερευνητές υποστήριξαν ότι οι άνδρες που επιδίδονταν σε χάδια και φιλιά πριν από τη σεξουαλική τους συνεύρεση με τη σύντροφο, απολάμβαναν περισσότερο το σεξ και έπαιρναν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Επίσης, παρατήρησαν ότι:

  • το 82% των ανδρών θέλει η γυναίκα να τους ζητά να βγουν ραντεβού
  • πάνω από το 60% ομολογεί πως του αρέσει η γυναίκα να είναι διεκδικητική και επιθετική στο κρεβάτι.

Όσο λοιπόν και αν ο άνδρας θεωρείται αυτός που θέλει να έχει το πρώτο ρόλο στο σεξ, άλλο τόσο θέλει να παίρνει πρωτοβουλίες η σύντροφός του στην ερωτική πράξη, να μην είναι άβουλη, ντροπαλή αλλά ούτε και να υποκρίνεται στο σεξ. Γεγονός που επαληθεύεται και από τους άνδρες που βλέπουμε στο χώρο μας και παραπονιούνται για το πόσο συχνά η ερωτική τους παρτενέρ περιμένει από εκείνους να κάνουν το πρώτο βήμα στο σεξ, ότι δεν τους φροντίζει πλέον και δεν τους επιβεβαιώνει όπως στις αρχές της σχέσης τους, ότι είναι ένας λόγος αυτός που ζητάνε μάλιστα την επιβεβαίωση αλλού!

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved