Ορίστε πόσες φορές πρέπει να κάνετε σεξ αν θέλετε να κάνετε παιδί

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να μείνετε έγκυος

Μαρίνα Μόσχα
Ορίστε πόσες φορές πρέπει να κάνετε σεξ αν θέλετε να κάνετε παιδί

Σήμερα που οι γυναίκες φαίνεται να παίρνουν απόφαση να κάνουν παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία, το άγχος τους μεγαλώνει με αποτέλεσμα να ψάχνουν να βρουν τις κατάλληλες στάσεις που θα βοηθήσουν στη σύλληψη ενώ αναρωτιούνται μέχρι και πόσες φορές πρέπει να κάνουν σεξ για να μείνουν έγκυος.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα, τα ζευγάρια χρειάζεται να κάνουν 78 φορές σεξ κατά μέσον όρο, από την αρχή της προσπάθειας μέχρι και το θετικό αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης. Πιο απλά για να μην μπερδεύεστε και χάνεστε με τους υπολογισμούς, πρόκειται για το διάστημα που προτείνουν και οι γυναικολόγοι των «6 μηνών περίπου προσπάθειας».

Ναι, μιλάμε για εκείνο το αγχώδες εξάμηνο που φέρνει τα πάνω κάτω στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, όπου συνήθως ξεκινούν και άλλου είδους προβλήματα, όπως για παράδειγμα, ο άνδρας να χάνει τη στύση του ενώ δεν έχει οργανικό πρόβλημα ή ακόμα και να μην μπορεί να εκσπερματίσει… και όλα αυτά από το άγχος που συνοδεύει τη σεξουαλική επαφή στη διάρκεια των γόνιμων ημερών.

poses fores na kano sex gia na kano paidi 1

Δεν είναι τυχαίο, ότι το ζευγάρι στις άλλες – μη γόνιμες μέρες, μπορεί να έχει μία καλή σεξουαλική ζωή και εκείνο το χρονικό διάστημα να πηγαίνουν όλα …στραβά, φτάνοντας στο σημείο να θυμώνει η γυναίκα που περιμένει να γονιμοποιηθεί και να κατηγορεί τον σύντροφό της!

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος, όπου το ζευγάρι τις υπόλοιπες μη γόνιμες μέρες, δεν έχει σεξουαλικές επαφές, εφόσον δεν θα καρποφορήσουν! Εδώ είναι που χρειάζεται όμως προσοχή καθώς το σεξ χάνει τη γοητεία και τη μαγεία του, γίνεται καθαρά για λόγους αναπαραγωγής όπου φυσικά καταλήγει στο να θεωρείται …αγγαρεία!

Και βέβαια, όσο αγχώνονται οι δύο σύντροφοι με την κόκκινη κηλίδα αίματος που εμφανίζεται, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επόμενη «προσπάθεια» και τόσο …απλά δημιουργείται ανάμεσά τους συναισθηματική ψυχρότητα εφόσον: «πάλι δεν κατάφερες να με γονιμοποιήσεις, άνδρα μου», «πάλι δεν τα καταφέραμε», «πάλι δεν τα κατάφερα!»
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αφεθείτε ο ένας στα χέρια του άλλου χωρίς να μετράτε γόνιμες μέρες, χωρίς θερμόμετρα και ωορρηξίες, απλά μόνο και μόνο γιατί «θέλετε» και «ποθείτε» ο ένας τον άλλον και να είστε σίγουροι πως θα έρθει και το νέο μέλος στην οικογένεια…

poses fores na kano sex gia na kano paidi 3

Αν επανέλθουμε στη συγκεκριμένη έρευνα από το ChannelMum.com, τα περισσότερα ζευγάρια που συμμετείχαν έκαναν σεξ 13 φορές το μήνα στην προσπάθεια σύλληψης. Και εκείνοι λοιπόν, φάνηκε να συμφνωούν με όσα διαβάσατε παραπάνω εφόσον 18% των ανδρών και των γυναικών δήλωσε ότι το σεξ, αρκετές φορές ήταν αγγαρεία. Το 43% επίσης ένιωσε πίεση και φόβο ότι δεν θα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τις στάσεις, το ChannelMum.com διαπίστωσε ότι η πιο δημοφιλής στάση είναι η ιεραποστολική (χρησιμοποιείται από τα 3/4 των ζευγαριών), ακολουθούμενη από τη στάση «στα τέσσερα» (χρησιμοποιείται από το 36% των ζευγαριών) και ακολουθεί η στάση όπου η γυναίκα βρίσκεται ξαπλωμένη με τον άνδρα να γονατίζει και να κρατά τα πόδια της ψηλά. Βέβαια, όπως έχουμε πει ξανά, δεν υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένες στάσεις που θα βοηθήσουν στην πιο εύκολη σύλληψη. Το μόνο που μπορούμε να υποδείξουμε είναι πως η οποιαδήποτε στάση προσφέρει βαθιά διείσδυση θεωρητικά θα μπορούσε να βοηθήσει.

Τέλος, άλλες γυναίκες κυνηγούσαν τις γόνιμες μέρες τους ενώ άλλες έδιναν μεγάλη σημασία και στη διατροφή και σε επιπλέον βιταμίνες.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved