«Γιατί κάποιες φορές μυρίζει ο κόλπος μου;» συν τρεις ακόμη ερωτήσεις που ντρέπεσαι να κάνεις

Απορίες γύρω από το σεξ που οι γυναίκες ντρέπονται να κάνουν ερωτήσεις.

Μαρίνα Μόσχα
«Γιατί κάποιες φορές μυρίζει ο κόλπος μου;» συν τρεις ακόμη ερωτήσεις που ντρέπεσαι να κάνεις

«Νιώθω κάποιες φορές να μυρίζει ο κόλπος μου, θα πρέπει να ανησυχήσω;»

Αρκετές γυναίκες δεν νιώθουν καλά με τα γεννητικά τους όργανα δυστυχώς, και μάλιστα ντρέπονται όταν ο σύντροφός τους πλησιάζει την …περιοχή αυτή. Ο οργανισμός έχει μία δική του φυσική μυρωδιά. Αν νιώθετε πως έχει αλλάξει και μυρίζει άσχημα, τότε καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όπως κολπίτιδες, μυκητιάσεις, κλπ. Αν μετά από εξέταση σας είπε ότι δεν έχετε τίποτα, τότε μάλλον οφείλετε στην δική σας αμηχανία ή μη αποδοχή του σώματός σας. Αντιθέτως, ο σύντροφός σας μπορεί να βρίσκει και πολύ διεγερτική τη μυρωδιά αυτή, το έχετε σκεφτεί ποτέ;

«Κάποιες φορές μετά το σεξ, μπορεί να έχω λίγο αίμα. Είναι αυτό φυσιολογικό;"

Μπορεί να δείτε λίγο αίμα αν περιμένετε περίοδο, αν βρίσκεστε στις γόνιμες μέρες ή αν είστε έγκυος. Καλύτερα όμως να επικοινωνήσετε με το γυναικολόγο σας που γνωρίζει το ιστορικό σας και θα σας πει αν χρειάζεται να κάνετε κάτι και τι ακριβώς. Μπορεί να υπάρχουν κάποια γυναικολογικά προβλήματα, όπως πολύποδες, μπορεί να μην είναι και τίποτα. Αν όμως δεν εξεταστείτε δεν θα το μάθετε…

«Κάποιες φορές πονάω κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, δεν είναι έντονος ο πόνος αλλά αρκετά ενοχλητικός… Το παθαίνουν και άλλες γυναίκες;»

Ναι, πολλές είναι οι γυναίκες που μπορεί να νιώσουν ενόχληση κατά τη διάρκεια ή και μετά την ερωτική επαφή. Μπορεί ο πόνος ή η ενόχληση αυτή να συμβεί σε συγκεκριμένες σεξουαλικές στάσεις, με ορισμένους συντρόφους ή ακόμα και σε συγκεκριμένες μέρες του κύκλου της περιόδου» Δεν χρειάζεται ανησυχία, εκτός και αν ο πόνος επιμένει. Αν επίσης, συνυπάρχει με κράμπες ή δυσφορία στην ούρηση, η επίσκεψη στο γυναικολόγο σας θα βοηθούσε στο να δείτε αν πρόκειται για κυστίτιδα ή κάποια λοίμωξη.

«Κάποιες φορές νιώθω ευάλωτη συναισθηματικά μετά την σεξουαλική επαφή και μπορεί και να κλάψω! Είναι φυσιολογικό αυτό;»

Ναι, είναι φυσιολογικό, καθώς η ερωτική επαφή μπορεί να διακινήσει μια σειρά από έντονα συναισθήματα, που κυμαίνονται από την ευφορία έως την θλίψη και την οργή ακόμα, όπως δηλώνουν άλλωστε και γνωστοί σεξοθεραπευτές. Και ο λόγος δεν είναι άλλος πέρα από την πιο εγκεφαλική γυναικεία λειτουργία που ενώ μπορεί να βρίσκεται η γυναίκα στην αγκαλιά του αγαπημένου της να κάνει σκέψεις, όπως: «Θα με αγαπάει και στο μέλλον; …θέλει να κάνουμε και άλλο παιδάκι; Και αν δεν του αρέσω πια; Τελευταία καυγαδίζουμε περισσότερο…» Πιο απλά, την ώρα εκείνη μέσα από τις αγκαλιές, τα χάδια και τα φιλιά, η γυναίκα νιώθει να θέλει να κρατήσει τη στιγμή, όπου σε συνδυασμό με την έκλυση ορμονών (οκυτοκίνη, ντοπαμίνη, νορεπινεφρίνη) αλλά και το μυαλό της που συνήθως δεν σταματάει να …δουλεύει, μπαίνει στη διαδικασία να αναζητά επιβεβαίωση. Αν παρόλα αυτά, οι σκέψεις αυτές είναι παρούσες αρκετά συχνά και χαλούν την όμορφη ερωτική διάθεση, ίσως να υπάρχουν προβλήματα στη σχέση, όπου η επίσκεψη στον ειδικό θα μπορούσε να δώσει λύση.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved