Ποια στάση στο σεξ είναι η κατάλληλη για κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

Για τα περισσότερα ζευγάρια η περίοδος της εγκυμοσύνης αποτελεί μια άγνωστη, καινούρια και δύσβατη περιοχή που εγείρει ερωτηματικά τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα γύρω από το θέμα της σεξουαλικής τους επαφής.

Ποια στάση στο σεξ είναι η κατάλληλη για κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

Πολλά ζευγάρια αποφεύγουν να κάνουν σεξ φοβούμενοι μήπως βλάψουν το βρέφος κάτι που, φυσικά, δεν ισχύει. Μάλιστα, πολλοί γυναικολόγοι συνιστούν τις σεξουαλικές επαφές ως μια μέθοδο που συμβάλλει στον ανώδυνο φυσιολογικό τοκετό.

Το πρώτο τρίμηνο

staseis toy sex kata ti diarkeia tis egkimosinis 1

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου την εγκυμοσύνης μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα καθώς δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το καλά προστατευμένο σας μωράκι. Βέβαια, καλό θα ήταν να προτιμήσετε στάσεις που δεν κουράζουν καθόλου τη μέλλουσα μαμά, καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ιεραποστολική σεξουαλική στάση που θέλει τον άντρα από πάνω γίνεται ιδιαίτερα άβολη όσο η εγκυμοσύνη προχωρά και η κοιλιά μεγαλώνει, γεγονός που μας ωθεί να την επιλέξουμε αν βρισκόμαστε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Το δεύτερο τρίμηνο

staseis toy sex kata ti diarkeia tis egkimosinis 3

Το δεύτερο τρίμηνο θεωρείται από πολλές γυναίκες ο «μήνας του μέλιτος» αφού τόσο οι πρωινές ναυτίες έχουν εξαφανισθεί, το στήθος έχει αρχίσει να μεγαλώνει όσο και το σώμα να στρογγυλεύει και να αποκτά πιο θηλυκές καμπύλες. Η ερωτική επιθυμία κατά το δεύτερο τρίμηνο αυξάνεται αισθητά γιατί η γυναίκα έχει πλέον λιγότερο άγχος, περνώντας στη φάση της συναισθηματικής επαφής με την ίδια την εγκυμοσύνη της. Το γεγονός ότι η κοιλίτσα έχει αρχίσει να μεγαλώνει οδηγεί το ζευγάρι σε στάσεις όπως αυτή που θέλει την γυναίκα να βρίσκεται ξαπλωμένη στο πλάι, με ελεύθερη την κοιλιά και τον άντρα από πίσω. Έτσι, και η διείσδυση γίνεται σε βάθος και η απόλαυση είναι μεγαλύτερη.

Το τρίτο τρίμηνο

staseis toy sex kata ti diarkeia tis egkimosinis 1

Σε αυτό το τρίμηνο η ανατομία του σώματος αλλάζει ολοκληρωτικά καθώς η κοιλιά μεγαλώνει πολύ, η λεκάνη ανοίγει και το στήθος γίνεται ακόμη πιο ευερέθιστο. Ιδανική στάση είναι αυτή κατά την οποία η γυναίκα βρίσκεται από πάνω έχοντας τον πλήρη έλεγχο διείσδυσης και του ρυθμού στο βαθμό που εκείνη επιθυμεί. Γενικότερα, τους τελευταίους τρεις μήνες θα πρέπει να προτιμηθούν στάσεις που δεν κουράζουν την γυναίκα και της παρέχουν τη δυνατότητα να καθορίσει τους όρους σύμφωνα με τους οποίους το σεξ θα γίνει απολαυστικό και για τους δύο.

*Όποια στάση και αν προτιμήσετε είναι σημαντικό να είστε δημιουργικοί και ανοιχτοί με τον σύντροφό σας ώστε να βρείτε ποια στάση σας ταιριάζει περισσότερο ανάλογα με το πόσο έχει προχωρήσει η εγκυμοσύνη. Αυτό μπορεί να εμπλουτίσει το σεξουαλικό σας ρεπερτόριο και μετά τη γέννα, υπό νέες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:
Σεξ κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης: 7 ασφαλείς στάσεις και όλα όσα ντρέπεστε να ρωτήσετε

Αυτές είναι οι ασφαλείς στάσεις του σεξ στην εγκυμοσύνη ανά τρίμηνο

Στάσεις του σεξ για να αυξήσετε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης έτσι όπως τις έδειξε η Barbie (pics)

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved