5 ψέματα που πίστεψα για το σεξ μετά τον τοκετό

Αν έμαθα κάτι μετά τη γέννηση του γιου μου, είναι ότι η υπομονή, ο χρόνος και η ειλικρινής επικοινωνία θα κάνουν τις δύσκολες στιγμές λίγο πιο εύκολες.

5 ψέματα που πίστεψα για το σεξ μετά τον τοκετό
Bigstock

Σεξ, σεξ, σεξ! Θα ήθελα να σας πω πέντε ψέματα που πίστευα για το σεξ μετά τον τοκετό. Πριν μείνω έγκυος και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, είχα μια υγιή σχέση με το σεξ και την οικειότητα, τόσο προσωπικά όσο και στη σχέση μου με τον σύντροφό μου.

Λόγω των γερών θεμελίων που είχαμε μέσα και έξω από την κρεβατοκάμαρα, πίστευα ότι θα είχαμε ανοσία στις δυσκολίες που είχαμε ακούσει να έχουν μερικά ζευγάρια μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Αφήστε με να σας πω για τα πέντε ψέματα που πίστεψα για το σεξ μετά τον τοκετό

Μπορεί να είμαι πρόθυμη να περιμένω 6 μήνες

Δεν υπήρξε ποτέ στον γάμο μου μια περίοδος που να περνούσε τις έξι εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια που βρισκόμουν στο μαιευτήριο, η νοσοκόμα έδωσε οδηγίες στον σύζυγό μου και σε εμένα ότι το σεξ θα έπρεπε να το αποφύγουμε για 6 εβδομάδες και μέχρι να επισκεφθώ των γυναικολόγο μου. Ήξερα ήδη για τον κανόνα των έξι εβδομάδων και δυσκολευόμουν να καταλάβω πώς θα μπορούσα να αντέξω έξι εβδομάδες χωρίς σεξ. Το σεξ είναι μέρος μιας υγιούς σχέσης και ήταν κάτι που μου άρεσε — μάλλον δεν θα περιμέναμε τις έξι εβδομάδες, σκέφτηκα μέσα μου. Αλλά, έκανα λάθος! Το μόνο πράγμα που ήθελα απελπισμένα μετά τον τοκετό ήταν ο ύπνος και το μόνο που ήθελα κοντά στο στόμα μου ήταν απεριόριστες θερμίδες και νερό για να χορτάσω την πείνα μου κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Το σώμα μου θα είχε αναρρώσει και θα ήταν έτοιμο στις 6 εβδομάδες

Αχ, αυτή η μαγεία των 6 εβδομάδων, το ορόσημο όπου ο κόλπος μου θα ανάρρωνε, τα όργανά μου θα επέστρεφαν στη φυσική τους θέση και εγώ θα ήμουν ο εαυτός μου ξανά, σωστά; Λάθος! Αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος μύθος όλων των εποχών. Η καλύτερη συμβουλή που δέχτηκα μετά τον τοκετό ήταν «μη βάλεις καθρέφτη εκεί κάτω». Λοιπόν, έβαλα. Είχα ακόμη ράμματα που δεν είχαν πέσει μέχρι την 6η εβδομάδα. Ακόμη πονούσε.

Για να βάλω και το κερασάκι στην τούρτα; Κατά τη διάρκεια του ραντεβού που είχα με τον γυναικολόγο μου στην 6η εβδομάδα, μου είπε ότι το σώμα μου δεν θα έδειχνε το ίδιο για περίπου 6 με 12 μήνες. «Και μπορείς να κάνεις σεξ», μου είπε στο τέλος του ραντεβού με ένα χαμόλεγο στα χείλη σαν λες και θα ανακουφιζόμουν. Το σώμα μου δεν είχε αναρρώσει και δεν ήταν έτοιμο στην 6η εβδομάδα. Για την ακρίβεια, πέρασα τρεις μολύνσεις μέσα στις εβδομάδες που ακολούθησαν πριν καλά καλά κάνουμε έστω μια φορά σεξ. Ξαφνικά, συνειδητοποίησα γιατί διάβαζα ότι οι γυναίκες λένε ψέματα στους συζύγους τους μετά την 6η εβδομάδα. Γιατί δεν είναι έτοιμες και «καθαρές» ακόμη.

Θα είναι το ίδιο καλό όπως και πριν μείνω έγκυος (αλλά ίσως όχι τόσο καλό όσο όταν ήμουν έγκυος)

Πριν μείνω έγκυος ή πριν γεννήσω το μωρό, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είχα μια απολαυστική σεξουαλική ζωή. Έφτασα σε εκείνη την κορυφαία στιγμή της ζωής μου ως γυναίκα που στα 30 της είχε επιτέλους καταλάβει ότι το σεξ προοριζόταν να είναι καλό για τις γυναίκες. Σκέφτηκα αφού έκανα το μωρό ότι η σεξουαλική μου ζωή θα επέστρεφε. Για να είμαι ειλικρινής, ήξερα ότι μπορεί να μην ήταν ποτέ τόσο καλό όσο ήταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αφού τελικά ξεπέρασα όλες τις λοιμώξεις μετά τον τοκετό, το σεξ όχι μόνο δεν ήταν ευχάριστο, αλλά ήταν και αρκετά επώδυνο. Αυτό συνεχίστηκε για αρκετούς μήνες και είχα αρχίσει να συμβιβάζομαι με το γεγονός ότι μπορεί να είναι έτσι για πάντα.

Θα ένιωθα την ίδια επιθυμία που ένιωθα πριν μείνω έγκυος και γεννήσω το μωρό

Υπάρχει τίποτε πιο σέξι από έναν άνδρα που αγάπησες όσο τίποτε στη ζωή σου και έγινε πατέρας να τον παρακολουθείς να αγαπάει και να νοιάζεται για το νέο αυτό μωρό; Πίστευα ότι η επιθυμία που είχα για τον σύντροφό μου θα ήταν ακλόνητη. Όπως αποδεικνύεται, ως νέα μαμά πια βλέπω πολλά πράγματα ότι ήταν πιο σέξι από τον σύζυγό μου: φαγητό, ύπνος, ντους.

Ο θηλασμός δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στη σεξουαλική μου ζωή

Αχ, αυτά που δεν σου διδάσκουν στο μάθημα θηλασμού που κάνεις πριν τον τοκετό! Δεν μπορώ να πω ότι αν ήξερα τότε αυτό που ξέρω τώρα ότι δεν θα θήλαζα, αλλά σίγουρα θα ένιωθα περισσότερο προετοιμασμένη. Δεν είχα ιδέα πώς ο θηλασμός θα επηρέαζε τόσα πολλά διαφορετικά μέρη του σώματός μου. Το μόνο πράγμα που μου είπαν για τον θηλασμό και το σεξ μετά τον τοκετό ήταν ότι μπορεί να έτρεχε γάλα κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Ποιος είχε οργασμούς μετά τον τοκετό; Εκείνους τους πρώτους μήνες, ο θηλασμός θα με κούραζε πολύ. Απλά για να ξέρετε, μόλις το μωρό μου ήταν περίπου 10 μηνών, είχα σεξουαλική επαφή που δεν ήταν τουλάχιστον άβολη.

Πολλά από τα πράγματα που διαμόρφωσαν την εμπειρία μου για το σεξ μετά τον τοκετό ήταν εκτός ελέγχου αλλά αν έμαθα κάτι ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου μου, είναι ότι η υπομονή, ο χρόνος και η ειλικρινής επικοινωνία κάνουν τα δύσκολα πράγματα λίγο πιο εύκολα να τα αντέξω.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved