Καλοκαιρινή ανανέωση στη σχέση μας!

Αρκετά κουραστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με την πανδημία, την κλεισούρα, τις απαγορεύσεις. Καλοκαιράκι πλέον που έρχεται να μας δώσει και μία εικόνα του «πού βρισκόμαστε εγώ και εσύ».

Μαρίνα Μόσχα
Καλοκαιρινή ανανέωση στη σχέση μας!

Πόσο μάλιστα όταν η έχουμε αφεθεί το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί πως με την καλοκαιρινή αισιόδοξη διάθεση, είναι πιο εύκολο να αποτινάξουμε τους ζυγούς της σχέσης όταν νιώθουμε ότι μας πιέζει και δεν περνάμε καλά. Ας δοκιμάσουμε τα παρακάτω, μήπως και καταφέρουμε να δώσουμε μία νέα πνοή στη σχέση μας!

Τι μπορούμε να κάνουμε;

#1

Αν νιώθουμε πως η σχέση μας έχει βαλτώσει, μπορούμε να δούμε αν υπάρχουν πιθανότητες να αναζωογονηθεί. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε με τον σύντροφό μας, τον "ακούμε" και μας "ακούει" και προσπαθούμε να ανάψουμε και πάλι τη χαμένη μας φλόγα.

#2

Πηγαίνουμε εκδρομές, ταξίδια ή ολιγοήμερες διακοπές αν τα οικονομικά μας δεν μας βοηθούν.

#3

Κάνουμε μικρές νυχτερινές αποδράσεις σε κοντινές μας παραλίες

#4

Βγαίνουμε οι δυο μας μόνοι μας έξω

kalokairini sxesi

#5

Δεν κάνουμε ζηλοτυπίες, δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε τη γνώμη μας, σεβόμαστε τον άλλον.

#6

Ξαναθυμόμαστε πως …γνωριστήκαμε, πως ήμασταν, τι μας άρεσε στον άλλον…

#7

Αν έχουμε πάρει βάρος-όπως οι περισσότεροι μετά από έναν χειμώνα έγκλειστοι, αν θέλουμε προσπαθούμε έστω και τελευταία στιγμή να χάσουμε έστω και λίγα από τα παραπανίσια κιλά. Αν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε, δεν πειράζει, αρκετά πιεστήκαμε το χειμώνα. Ας αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι – άλλωστε τώρα χρειάζεται να αποφύγουμε την κριτική – και να αφεθούμε στην απόλαυση των ημερών.

#8

Ας προσπαθήσουμε να ξαναβρούμε και τη σεξουαλική μας επιθυμία, που μπορεί να πάγωσε κάπως τους χειμερινούς μήνες…

Μαρίνα Μόσχα
ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπεύτρια

Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved