Πώς να απολαύσετε το σεξ μετά τον τοκετό

Πότε μπορώ να κάνω σεξ μετά τον τοκετό;

Πώς να απολαύσετε το σεξ μετά τον τοκετό

Η φροντίδα του μωρού μπορεί να σας αποροφά πλήρως όμως, είναι σημαντικό, να μην παραγκωνίζετε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας.

Βάλτε το σεξ ξανά στη ζωή σας

Το σεξ σίγουρα τις πρώτες εβδομάδες θα αποτελέσει ζήτημα, μιας και θα είστε εξαντλημένη, καταπονημένη και τραυματισμένη από τη διαδικασία το τοκετού, όμως θα πρέπει σιγά-σιγά και όταν νιώσετε έτοιμη να βάλετε ξανά το σεξ στη ζωή σας.

Αν και οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν τα ζευγάρια να περιμένουν έξι εβδομάδες ώσπου να έρθουν ξανά σε επαφή, στην πραγματικότητα, αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες που βιώνουν προσωπικά και πότε θα αισθανθούν έτοιμοι.

Μη βιάζεστε!

Αν έχετε ράμματα ή πονάτε ακόμη, η ιδέα του σεξ θα σας φαίνεται αποθετική. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσετε τον έρωτά σας. Τα φιλιά και τα χάδια είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος επαφής αλλά φαίνεται εκπληκτικό το πόσο παραβλέπετε τις ανάγκες του άλλου για οικειότητα, όταν επικεντρώνεστε τόσο πολύ στο νεογέννητο.

Το μασάζ, τα χάδια και γενικότερα τα προκαταρκτικά, μπορούν να δώσουν ικανοποίηση μέχρι να νιώσετε έτοιμη για διείσδυση.

Μετά τον τοκετό, όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης πέφτουν απότομα, ίσως να έχετε παροδικά κολπική ξηρότητα ή μπορεί να έχετε εφίδρωση και ένα ενοχλητικό αίσθημα καύσου. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί για λίγο. Όταν αισθανθείτε έτοιμη να κάνετε έρωτα, χρησιμοποιήστε ένα λιπαντικό. Αποφύγετε τη βαζελίνη γιατί είναι λιπαρό λιπαντικό και ενδέχεται να προκαλέσει μόλυνση.

Κάντε έρωτα σε μια στάση όπου θα μπορείτε να ελέγχετε το βάθος της διείσδυσης του συντρόφου σας, με εσάς από πάν ή ξαπλωμένοι πλάγια ώστε όταν η πίεση γίνει δυσάρεστη να απομακρυνθείτε αμέσως.

Αποφύγετε την ιεραποστολική στάση ώσπου να νιώσετε εντελώς άνετα και να μην πονάτε.

Αν έχετε άλλες ανησυχίες σχετικά με το σεξ, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιο ειδικό, που θα μπορέσει να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πότε είστε έτοιμη να ξεκινήσετε τη σεξουαλική σας ζωή από την αρχή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved