Γιορτή της Μητέρας: Δέκα πράγματα που αξίζει να πείτε στη μαμά σας

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια καλή ευκαιρία να της εκφράσετε πόσο σημαντική είναι για σας.

Γιορτή της Μητέρας: Δέκα πράγματα που αξίζει να πείτε στη μαμά σας

Η Γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και θα πρέπει να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε την ημέρα αυτή για τη δική σας μαμά.

Πρόκειται άλλωστε για το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής σας και είναι μια καλή αφορμή να τις εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας για όλα όσα σας έχει προσφέρει.

Κάντε λοιπόν την Ημέρα της Μητέρας ξεχωριστή για τη δική σας μαμά μαγειρεύοντας το αγαπημένο της φαγητό, προσφέροντας ένα συμβολικό δώρο ή απλά λέγοντας πόσο σημαντική είναι στη ζωή σας.

Πείτε της γλυκά λόγια που ίσως δεν τα λέτε τόσο συχνά όσο θα θέλατε ή θα έπρεπε. Όπως:

«Θα σε αγαπώ ό,τι κι αν γίνει»

Οι μαμάδες έχουν την ανάγκη να ξέρουν ότι είναι σημαντικές για τα παιδιά τους. Δώστε τους λοιπόν αυτή τη χαρά, λέγοντας πόσα πολλά σημαίνει για σας.

«Πόσο δίκιο είχες»

Μεγαλώνοντας και πιθανόν έχοντας γίνει κι εσείς μαμά, συνειδητοποιήσατε σε πόσα πράγματα είχε δίκιο. Δεν είναι ποτέ αργά να το παραδεχτείτε.

«Είσαι ο ήρωάς μου»

Η μαμά έχει αυτή την «μαγική» ικανότητα να καταφέρνει σχεδόν τα πάντα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν σταματά να προσπαθεί.

«Είσαι η καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου»

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το φαγητό της μαμάς. Ακόμα και τώρα που έχετε μεγαλώσει και είστε κι εσείς μαμά, το ταπεράκι της είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

«Ευχαριστώ»

Ένα απλό ευχαριστώ για όσα σας έχει προσφέρει μέχρι σήμερα, μπορεί να μη φαντάζει σε σας αρκετό, είναι όμως πολύ σημαντικό να το ακούσει η μητέρα σας.

«Είμαι τυχερή που είσαι η μαμά ΜΟΥ»

Πείτε της ότι αναγνωρίζετε όλες τις θυσίες που έκανε προκειμένου να είστε ευτυχισμένη. Ήσασταν για εκείνη πάντα η πρώτη της προτεραιότητα. Δείξτε την λοιπόν με τον τρόπο σας ότι το ξέρετε και δεν το ξεχνάτε.

«Λυπάμαι»

Για όλες εκείνες τις στιγμές που πιθανόν τη στεναχωρήσατε, της βάλατε τις φωνές, την παραμελήσατε, την πληγώσατε, πείτε της ένα μεγάλο «λυπάμαι» και αναγνωρίστε την υπομονή και την άνευ όρων αγάπη της με μια συγγνώμη.

«Τι μπορώ να κάνω για σένα;»

Ρωτήστε την τι θέλει να κάνετε γι΄αυτήν ή σκεφτείτε πράγματα που θα τη βοηθούσαν να αισθανθεί καλύτερα. Δείξτε της ότι τώρα είστε εσείς εκεί για εκείνη.

«Είσαι όμορφη»

Σε μια κοινωνία που εκτιμά την ομορφιά μόνο μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία, εκφράστε στη μητέρα σας το θαυμασμό σας για το πόσο γλυκιά και όμορφη είναι. Σίγουρα είναι όμορφη με τον δικό της τρόπο.

«Ας καθίσουμε να μιλήσουμε»

Επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά και είστε απασχολημένοι με διάφορα πράγματα της καθημερινότητας. Βρείτε λίγο χρόνο και περάστε τον μαζί της.Το μόνο που πραγματικά έχει ανάγκη είναι την παρουσία σας και μια γλυκιά κουβέντα.

Πηγή: floweraura.com

Περισσότερα άρθρα για τη Γιορτή της Μητέρας δείτε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved