Γκρινιάζει το νήπιο; 5 πράγματα που πρέπει να πεις στον εαυτό σου για να παραμείνεις ψύχραιμη

Η γκρίνια του νηπίου είναι κάτι που καλούμαστε να διαχειριστούμε καθημερινά. Πες αυτά τα πέντε πράγματα από μέσα σου και θα διατηρήσεις την ψυχραιμία σου.

Γκρινιάζει το νήπιο; 5 πράγματα που πρέπει να πεις στον εαυτό σου για να παραμείνεις ψύχραιμη

Η γκρίνια του μικρού μας είναι κάτι αναπόφευκτο και πολλές φορές άνευ λόγου στη νηπιακή ηλικία. Πώς όμως θα καταφέρουμε να τη διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να παραμείνουμε ψύχραιμες;

Την επόμενη φορά που το μικρό σου θα έχει κάποιο ξέσπασμα, πες αυτά τα επτά πράγματα από μέσα σου και σίγουρα θα καταφέρεις να παραμείνεις ψύχραιμη.

1. «Είναι απόλυτα φυσιολογικό»

Η γκρίνια είναι ένας τρόπος έκφρασης για το νήπιο. Ξεσπάει και εκφράζει τα συναισθήματά του γιατί ακόμα δεν μπορεί να τα εκφράσει διαφορετικά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσεις και να αποδεκτής. Στη συγκεκριμένη ηλικία, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά παρά μόνο υπομονή, υπομονή και πάλι υπομονή.

2. «Εισπνοή, εκπνοή»

Όσο ασήμαντο και αν σου φαίνεται η σωστή αναπνοή είναι πολύ σημαντική για να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Πάρε μία βαθιά ανάσα και βγάλε την σιγά σιγά.

3. «Απλά θέλει κάποιον να τον ακούσει»

Όπως είπαμε, η γκρίνια είναι αναπόφευκτη σε αυτήν την ηλικία. Είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο και πολλές φορές το μικρό μας μπορεί να γκρινιάζει χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος απλά και μόνο γιατί επιζητά την προσοχή μας.

4. «Λα, λα, λα»

Τραγούδησε από μέσα σου οποιοδήποτε τραγούδι ή χαρούμενη μελωδία σου φτιάχνει τη διάθεση. Θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με ψυχραιμία.

5. «Μείνε δυνατή»

Η δύναμη πηγάζει από μέσα μας και ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνεις δυνατή είναι να στο πει ο ίδιος σου ο εαυτός.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved