Πώς να ενισχύσετε το δέσιμο με το παιδί σας

Απλοί τρόποι για να δεθείτε με το παιδί σας.

Πώς να ενισχύσετε το δέσιμο με το παιδί σας

Ο δεσμός μεταξύ γονιού και παιδιού μπορεί να γίνει ισχυρότερος με ορισμένες συνήθειες που εύκολα υιοθετούνται στην καθημερινότητα όλων μας.

Ποιες είναι αυτές;

Τρώγοντας όλοι μαζί

Τα παιδιά που τρώνε μαζί με τους γονείς τους αποκτούν καλύτερες διατροφικές συνήθειες αλλά και πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες.
Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο να γευματίσετε μαζί με το παιδί σας κάθε βράδυ, προγραμματίστε τα γεύματα της οικογένειας όποτε μπορείτε και όσο πιο συχνά μπορείτε. Το ζητούμενο είναι να βρείτε χρόνο να μιλήσετε χαλαρά με το παιδί σας και όχι μόνο για το πώς πέρασε τη μέρα του στο σχολείο.

Μιλώντας για τη δική σας μέρα

Μοιραστείτε λεπτομέρειες για τη μέρα που είχατε ζητώντας μάλιστα τη γνώμη του σε κάποια θέματα που σας απασχολούν. Με αυτό τον τρόπο δείχνετε στο παιδί σας ότι το εκτιμάτε και εμπιστεύεστε την κρίση του.

Παίζοντας μαζί

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι για το παιδί να του αφιερώσετε χρόνια για να παίξετε μαζί του. Σημασία δεν έχει τόσο το είδος του παιχνιδιού, όσο ότι θα κάνετε κάτι μαζί.

Ζητώντας τη βοήθειά του

Το παιδί θέλει να νιώθει χρήσιμο γι΄αυτό και όταν του αναθέτετε να κάνει κάποια δουλειά, ενισχύετε την αυτοπεποίθησή του .Πείτε του πόσο σημαντική είναι η δουλειά που κάνει και πόσο εκτιμάτε τη βοήθειά του. Αυτό όχι μόνο θα σας φέρει πιο κοντά, αλλά θα βοηθήσει το παιδί σας να μεγαλώσει πιστεύοντας στις ικανότητές του.

Αγκαλιάζοντάς το

Η αγκαλιά είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να συνδεθείτε με το παιδί σας. Αφήστε το να γνωρίζει πόσο το αγαπάτε αγκαλιάζοντάς το καθημερινά. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και οι αγκαλιές αυτές θα σας λείψουν.

Με πληροφορίες από το verywellfamily.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved