Η αγάπη χωράει λίγο εγωισμό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο έρωτας είναι κάτι αρκετά εγωιστικό και όχι τόσο ανιδιοτελές συναίσθημα που όμως σταδιακά (και με λίγη τύχη) μετατρέπεται σε αγάπη.

Χρύσα Παπακυργιάκη
Η αγάπη χωράει λίγο εγωισμό;

‘Ενα περισσότερο ανιδιοτελές θα λέγαμε συναίσθημα για τον άνθρωπό μας, ένα νοιάξιμο και ένα μεγάλο ενδιαφέρον για την ευζωία του...η αγάπη.

Τώρα πια που βλέπουμε τα αρνητικά και τα θετικά του, που σκουπίζουμε τα γυαλιά μας από τα ροζ συννεφάκια και "βλέπουμε" αληθινά τον σύντροφό μας και όχι μια εξιδανικευμένη φιγούρα του...τώρα πια υπάρχει χώρος να δούμε και να φροντίσουμε και τις δικές μας ανάγκες.

Σε αυτό το σημείο είναι που δημιουργούνται τα περισσότερα ρήγματα στη σχέση..

Ναι, αλλά γιατί;

Όταν έχεις ερωτευτεί μια νεφέλη, ένα βελτιωμένο αντίγραφο του ‘Αλλου δηλαδή, δεν ξέρεις εάν αυτό που ερωτεύτηκες είναι και αυτό που θα αγαπήσεις...

Όταν οι ανάγκες που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν μπει σε πάγο, τώρα αρχίζουν και αναπηδούν από το μυαλό και στην ψυχή σου, μεταβαίνουμε σε μια άλλη πορεία πιο συντροφική αλλά και πιο εγωιστική με την καλή έννοια. Μην βιαστείτε να πείτε "Όχι εγώ δεν είμαι καθόλου εγωίστρια".

Δεν μιλάμε για τον εγωισμό που φθείρει αλλά για εκείνον που βάζει τον εαυτό πάλι στο παιχνίδι της ζωής, που σου θυμίζει ότι είσαι κι εσύ εδώ!

Επομένως χωράει λίγος εγωισμός μέσα στην αγάπη και καλό είναι για όλους μας να τον χωρέσουμε…

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psuxislogos.blogspot.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved