Έξι χρήσιμες συμβουλές για μαμάδες που μόλις γέννησαν (pics)

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν είστε νέα μαμά με μωρό στο σπίτι.

Έξι χρήσιμες συμβουλές για μαμάδες που μόλις γέννησαν (pics)

Μερικές εβδομάδες μετά τη γέννα, το μωρό σας θ΄αρχίσει ν’ αλλάζει. Και ενώ αυτό είναι το φυσιολογικό πολλές νέες μητέρες αγχώνονται για το τι πρέπει να κάνουν.

Προφανώς και θα ζητήσουν συμβουλές των δικών τους ανθρώπων, με τη διαφορά, ότι κάθε μωρό είναι διαφορετικό και συμπεριφέρεται με το δικό του τρόπο.

Αν λοιπόν είστε νέα μαμά δεν χρειάζεται να πελαγώσετε, ούτε να αγχωθείτε υπερβολικά. Να θυμάστε ότι κανείς δεν γεννήθηκε γονιός, έγινε και έμαθε. Έτσι, θα γίνετε κι εσείς.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμβουλές, που θα σας φανούν χρήσιμες στη νέα καθημερινότητα με το μωρό σας.

Προσπαθήστε να κρατήσετε ξύπνιο το μωρό όταν θηλάζει

Όταν τα μωρά τρώνε χωρίς να λαγοκοιμούνται, χορταίνουν και κοιμούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι και εσείς θα έχετε χρόνο να ξεκουραστείτε.

Μην κάνετε απόλυτη ησυχία όταν κοιμάται το μωρό

Πιθανόν να σας φαίνεται περίεργο αλλά τα μωρά μαθαίνουν να κοιμούνται με θόρυβο. Αν το μωρό σας συνηθίσει την ησυχία θα ξυπνάει ή θα τινάζεται με τον παραμικρό ήχο και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλετε, σωστά;

Αφήστε το σύζυγό σας να σας βοηθήσει

Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα εσείς, ούτε να βλέπετε τον εαυτό σας ως μία super μαμά. Το να αφήσετε το σύζυγό σας να συμμετέχει στην καθημερινή φροντίδα του παιδιού, βοηθάτε να ενισχυθεί και το μεταξύ τους δέσιμο.

Δείτε και τις υπόλοιπες συμβουλές στη gallery που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις Εθνικές Εκλογές 2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved