Καλλιτέχνης δημιουργεί σκίτσα με ζωάκια και ο στόχος του είναι μοναδικός (pics)

Αυτά τα μοναδικά σκίτσα προτρέπουν τους ανθρώπους να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

Καλλιτέχνης δημιουργεί σκίτσα με ζωάκια και ο στόχος του είναι μοναδικός (pics)

Ο καλλιτέχνης με το όνομα Jang, είναι δημιουργός του λογαρισμού Jang and Fox στο Instagram.

Πρόκειται για κόμικς με πρωταγωνιστές χαριτωμένα ζωάκια που μιλούν με απλό τρόπο για τα συναισθήματά τους. Απώτερος στόχος του καλλιτέχνη είναι τα σκίτσα αυτά να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να αγαπήσουν, να φροντίσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους, όπως ακριβώς είναι.

Ο Jang θέλει τους ανθρώπους να φροντίζουν την ψυχική τους υγεία όπως ακριβώς φροντίζουν την στοματική τους υγιεινή.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων στις περισσότερες χώρες, αναφέρουν προβλήματα που ταιριάζουν στα κριτήρια διάγνωσης τουλάχιστον μιας από τις πιο συχνές ψυχικές διαταραχές σε κάποια φάση της ζωής τους (ΠΟΥ, 2000).

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να καταλάβουμε ότι η ικανότητά μας να αντλήσουμε ευχαρίστηση και ικανοποίηση από το περιβάλλον, μας βοηθά να διατηρήσουμε τόσο την ψυχική μας ισορροπία, όσο και τη σωματική μας υγεία, δύο από τα απαραίτητα συστατικά για να έχουμε μία καλή ποιότητα ζωής. Άλλωστε δεν εμπεριέχεται τυχαία στον ορισμό της υγείας που δίνεται από τον Π.Ο.Υ., όπου: "Η υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας."

«Δεν πρέπει να αισθανόμαστε περίεργα ή άβολα με το να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Κάθε άλλο. Δημιούργησα λοιπόν αυτούς τους μικρούς φίλους, για να ενθαρρύνω τον εαυτό μου να μάθει να το κάνει», αναφέρει ο Jang.

Αξίζει να δείτε αυτά τα σκίτσα στην gallery που ακολουθεί και κυρίως να διαβάσετε τα απλά και γεμάτα νόημα σχόλια του καλλιτέχνη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved