Γυναίκα, μια δύναμη εν κινήσει

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα. Ας την τιμήσουμε.

Χρύσα Παπακυργιάκη
Γυναίκα, μια δύναμη εν κινήσει

Η γυναίκα από την αρχή της ιστορίας έχει δεχτεί πολύ διαφορετική αντιμετώπιση από τον άντρα.

Ζώντας καταπιεσμένα, με πολλούς περιορισμούς και χωρίς καν ,σε πολλές στιγμές της ιστορίας, τα βασικά δικαιώματα, επαναστάτησε, πολέμησε και τελικά κέρδισε μια θέση ισχυρή στο κοινωνικό σύνολο.

imera tis ginaikas 2



Το θέμα αυτό, η αλήθεια είναι, είναι ένα τεράστιο θέμα με πολλά θέματα προς συζήτηση γύρω του, ωστόσο αξίζει να αναφερθούμε στην συνεισφορά της γυναίκας, της μητέρας, της δασκάλας, της φίλης, της κόρης, της γιαγιάς, της εγγονής.....στη ζωή μας!

Το πρώτο πρόσωπο που αντικρίζεις είναι η μητέρα σου...η γυναίκα που σε μεγάλωσε μέσα της, που σε περίμενε και που τώρα είναι υπεύθυνη για την επιβίωση σου σε αυτό τον πλανήτη.

Σου έμαθε να μιλάς, να στέκεσαι, να τρως, να φτιάχνεις παζλ...

Στο σχολείο μια δασκάλα θα μείνει πάντα κρυμμένη στις παιδικές σου αναμνήσεις…

Στην εφηβεία μια κοπέλα θα σε κάνει να καρδιοχτυπήσεις και μια κολλητή φίλη θα σου δώσει τον ώμο της για να θρηνήσεις την πρώτη σου ερωτική απογοήτευση.

imera ginaikas

Μεγάλη πια η μητέρα σου θα σε βοηθήσει κρατώντας σου το παιδί ή φτιάχνοντας σου γλυκά για το παιδικό πάρτι του μικρού σου αγγέλου.

Θα σε συμβουλέψει, θα σε καθοδηγήσει. Η φίλη σου θα σου ασκήσει εποικοδομητική κριτική, θα σε βοηθήσει σε ένα δύσκολο ή όχι ζήτημα.

Η προϊστάμενη σου θα σε καλύψει για ένα λάθος στη δουλειά....Η γυναίκα είναι παντού...

Πολλοί ρόλοι με πολλές απαιτήσεις ο καθένας αλλά εκείνη εκεί, μάχεται και προσπαθεί. Να είναι δυνατή, να δώσει την καθημερινή της μάχη, να δώσει τον καλύτερό της εαυτό.

Πίσω ή μπροστά στον ρου της ιστορίας η γυναίκα έχει αποδείξει ότι έχει τη δύναμη χιλίων αντρών...Η μαμά σου, η γυναίκα σου, η φίλη σου η αδερφή σου κουβαλάει μια μαγική ιστορία...

Ας την τιμήσουμε σήμερα την Γυναίκα.

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psuxis-logos@blogspot.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved