Nuggets: Το ολιγόλεπτο βίντεο animation που μαθαίνει στα παιδιά τι σημαίνει εθισμός (vid)

Ένας υπέροχος τρόπος για μάθουν τα παιδιά τι σημαίνει εθισμός και εξάρτηση.

Nuggets: Το ολιγόλεπτο βίντεο animation που μαθαίνει στα παιδιά τι σημαίνει εθισμός (vid)

Το «Nuggets», είναι ένα πεντάλεπτο βίντεο animation που αν και κυκλοφόρησε πριν αρκετά χρόνια, ξαφνικά οι χρήστες του YouTube άρχισαν να το παρακολουθούν, εκτοξεύοντας το στις πρώτες θέσεις.

Ο Γερμανός γραφίστας και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Andreas Hykade, δημιούργησε ένα μικρού μήκους animation με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα για τις αυτοκαταστροφικές συνέπειες της εξάρτησης και του εθισμού σε μεγάλους και παιδιά.

Στο βίντεο ένα χαριτωμένο πουλί περπατά όταν βλέπει μια χρυσή κροκέτα. Μόλις τη δοκιμάζει η ευτυχία είναι απερίγραπτη και η ευφορία που νιώθει, το κάνει να πετά για πολύ λίγο.

NUGGETS 1

Η χαρά που νιώθει μετά από λίγο περνά και το πουλάκι αντί να περπατά αμέριμνο και χαρούμενο όπως πριν, τρέχει και αναζητά αυτό που το έκανε να νιώσει εκείνη τη στιγμιαία «ευτυχία» λίγο πιο πριν.

NUGGETS 2

Μέσα από το βίντεο περιγράφεται ίσως με τον πιο σαφή τρόπο τι σημαίνει εθισμός και ποιες είναι οι επιπτώσεις της εξάρτησης. Η εθιστική «ουσία» μικρή σημασία έχει –μπορεί να είναι η ζάχαρη, κάποια ναρκωτική ουσία ή μπορεί να είναι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο μαζί με τα παιδιά σας και να συζητήσετε μαζί τους για το πώς νιώθουν βλέποντάς το. Μπορεί να μην είναι ευχάριστο το μήνυμα, όμως είναι ουσιαστικό.

Δείτε το βίντεο:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved