Πώς να μεγαλώσετε ήρεμα παιδιά

Τρόποι για να μεγαλώσετε ήρεμα παιδιά.

Χρύσα Παπακυργιάκη
Πώς να μεγαλώσετε ήρεμα παιδιά

Η ηρεμία και η καλή διάθεση είναι πολύ σημαντικά για την θετική ψυχολογία και την ισορροπημένη ανάπτυξη του παιδιού μας.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να παρέχουμε μια όμορφη λοιπόν και θετική ατμόσφαιρα στο σπίτι μας.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αρμονικές οικογενειακές σχέσεις. Είτε είμαστε με τον σύζυγό μας μονάχα είτε είμαστε με την ευρύτερη οικογένειά μας είναι σημαντικό να υπάρχει ηρεμία και γαλήνη μέσα στο χώρο μας.

Δεν χρειάζεται να φωνάζουμε και να είμαστε επιθετικοί ή ειρωνικοί μπροστά στο παιδί. Καλό είναι να φιλτράρουμε τα λόγια μας και να είμαστε συγκρατημένοι μιας και τα παιδιά μας κατανοούν απόλυτα τη συναισθηματική "ατμόσφαιρα" του σπιτιού.

Ακόμη, είναι καλό να έχουμε καλή διάθεση, όσο περισσότερο μπορούμε μέσα στη καθημερινότητά μας. Βάλτε χαλαρή μουσική, παίξτε ένα παιχνίδι ή τραγουδήστε και κάντε τρέλες με τους δικούς σας.

Δεν χρειάζεται να είστε "σφιγμένοι" και σοβαροφανείς. Χαρείτε που είστε καλά με το παιδί σας!

Τέλος, φτιάξτε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Κεριά, αληθινά λουλούδια, άμορφες εικόνες και καθαροί χώροι βοηθούν στη μείωση του στρες και στη χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα.

Εάν θέλετε μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το "χουγκα" μια σκανδιναβική συνήθεια που δένει τα μέλη της οικογένειας με τον πιο απλό τρόπο, αυτό του να "κάθονται μαζί". Απλό και άμορφο.

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psuxis-logos@blogspot.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved