8 πράγματα για τα οποία οι μητέρες δεν θα πρέπει να νιώθουν ενοχές

Είναι γεγονός ότι οι απαιτήσεις της μητρότητας μπορεί να κάνουν μια μητέρα να αισθάνεται ενοχές.

8 πράγματα για τα οποία οι μητέρες δεν θα πρέπει να νιώθουν ενοχές

Η ενοχή είναι ένα αρνητικό συναίσθημα. Η υπερβολική ενοχή μπορεί να γίνει όχι μόνο ένα «συναίσθημα», αλλά ένας τρόπος ζωής. Μην αφήσετε αυτό το είδος ενοχής να ορίζει τη ζωή σας!

Προσπαθήστε να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερη πίστωση χρόνου για να κάνετε τις καλύτερες δυνατές επιλογές σε κάθε στιγμή. Οι μητέρες πρέπει να αφήσουν τα αισθήματα ενοχής στην άκρη και να αρχίσουν να φροντίζουν και τον εαυτό τους εκτός από τα παιδιά και την οικογένεια τους.

Διαβάστε ποια 8 πράγματα πρέπει να κάνετε χωρίς να αισθάνεστε καμία ενοχή:

Νυχτερινή έξοδος με τον σύζυγό σας

Είναι σημαντικό για τα ζευγάρια να κρατήσουν το πάθος ζωντανό στο γάμο τους. Η εστίαση της προσοχής σας στον σύζυγό σας δεν μειώνει την αγάπη σας για το μωρό σας. Οι πιο ευτυχισμένοι γάμοι κάνουν και τις πιο δεμένες οικογένειες. Ως γυναίκα, χρειάζεστε οικειότητα και αγάπη στη ζωή σας, εκτός του ρόλου σας ως μητέρα.

Μια μέρα «άδεια»

Το να είσαι μαμά είναι μια σκληρή δουλειά. Ποιος είπε, λοιπόν, ότι οι μητέρες δεν μπορούν να πάρουν μια μέρα άδεια; Σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά, δικαιούστε άδεια μετ' αποδοχών και ημερών ασθενείας και άλλα προνόμια. Γι 'αυτό φροντίστε να επαναδιαπραγματευτείτε το «συμβόλαιο μαμά», πάρτε μια μέρα άδεια από τις υποχρεώσεις της μητρότητας και χαλαρώστε.

Επιπλέον θερμίδες

Ο θηλασμός καίει θερμίδες, οπότε μην αισθάνεστε άσχημα για την αύξηση της θερμιδικής σας πρόσληψης και απολαύστε το αγαπημένο σας επιδόρπιο!

Φορέστε ρούχα που είναι άνετα

Εργάζεστε σκληρά και ζορίζετε πολύ. Δεν είναι ντροπή το να μην είστε πάντα καλοντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας. Είναι πολύ σημαντικό να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, να νιώθετε άνετη και χαλαρή.

Παρακολουθήστε την αγαπημένη σας εκπομπή στην τηλεόραση

Μερικές φορές χρειάζεστε μια διέξοδο, ειδικά όταν τα παιδιά κοιμούνται. Επομένως, μην αισθάνεστε άσχημα όταν ξαπλώνετε στον καναπέ για να απολαύσετε τις αγαπημένες σας εκπομπές ή συναισθηματικές ταινίες. Οι μητέρες έχουν πολλά να σκεφτούν όλη την ημέρα, και μερικές φορές απλά πρέπει να χαλαρώσετε μπροστά στην τηλεόραση!

Κλειδώστε την πόρτα του μπάνιου

(Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή με κάποιον)

Μερικές φορές απλά πρέπει να ξεφύγετε από τις συνεχείς απαιτήσεις των παιδιών σας περνώντας 5 ή 10 λεπτά μόνη στο μπάνιο. Σα να είστε σε μίνι διακοπές.

Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά σας

Πολλές μητέρες έχουν την αίσθηση ότι θα πρέπει να ασχολούνται με τα παιδιά τους κάθε λεπτό της ημέρας - αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό! Έχετε και πολλά άλλα πράγματα να κάνετε και πρέπει να έχετε και μια δική σας ζωή. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν μόνα τους. Το ανεξάρτητο παιχνίδι είναι μια σημαντική εμπειρία μάθησης και ανάπτυξης για τα παιδιά.

Ψυχραιμία

Κάθε μαμά έχει εκείνες τις στιγμές όπου χάνει την ψυχραιμία της και αντιδρά υπερβολικά σε μια κακή συμπεριφορά των παιδιών της. Η ζωή είναι δύσκολη και η γονική μέριμνα μπορεί να είναι εξαντλητική. Κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε με περιορισμένο ύπνο, χρόνο και πόρους. Δεν είμαστε μηχανές.

Να είστε ευγενικές με τον εαυτό σας και να μην αισθάνεστε ένοχες για τις αδυναμίες και τα λάθη σας. Γιορτάστε τη ζωή ως μια μαμά με την πραγματική έννοια: τα παιδιά και ο σύντροφός σας θα σας αγαπήσουν για τον πραγματικό σας εαυτό.

Πηγή: Motherforlife

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved