«Δε μπορώ να νικήσω τις τύψεις που έχω καθημερινά απέναντι στο παιδί μου» - Μια μαμά εξομολογείται

Μια εργαζόμενη μαμά απαριθμεί τα μέσα που επιστρατεύει όταν οι τύψεις την κυριεύουν

«Δε μπορώ να νικήσω τις τύψεις που έχω καθημερινά απέναντι στο παιδί μου» - Μια μαμά εξομολογείται

«Ο ρόλος της μητέρας είναι ο πιο δύσκολος που ανέλαβα ποτέ. Στη δεκαετία των 20 δε με σκέφτηκα ποτέ ως μαμά. Στόχος μου ήταν να χαράξω μια λαμπρή επαγγελματική πορεία, να είμαι ελεύθερη και ανεξάρτητη να πάω όπου θέλω, όποτε θέλω και να χαλάω αποκλειστικά και μόνο τα χρήματα μου για εμένα. Σήμερα, που βρίσκομαι στα πρώτα –άντα, έχω ένα μικρό παιδί στην αγκαλιά μου (που μάλλον είμαι κολλημένη μαζί του!) και έχω μια καριέρα που τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στα καλύτερά της.

Ούσα μια εργαζόμενη μητέρα, συχνά βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Το γεγονός ότι δεν είμαι αφοσιωμένη 100% ούτε στη δουλειά μου ούτε στο παιδί μου, συχνά με βγάζει εκτός εαυτού. Τα project της δουλειάς βγαίνουν μεν αλλά πιο αργά από ποτέ, κάτι που ο 20χρονος εαυτός μου δε θα συγχωρούσε ποτέ, και ο γιός μου μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα ενώ εγώ περνάω ελάχιστες ώρες μαζί του. Δε θα έπρεπε να του τα μαθαίνω εγώ όλα αυτά; Ώρες ώρες νιώθω τόσο μα τόσο εγωίστρια και ένοχη που εργάζομαι.

hbelk 30830509 391940724617548 5819261587466223616 n

Η αλήθεια, όμως, είναι μια. Μπορεί να νιώθω ένοχη πολλές φορές, όμως, το συναίσθημα που επικρατεί μέσα μου είναι μια επιτυχία και για τις δύο μου ταυτότητες. Και σίγουρα, δεν είμαι η μόνη που το νιώθω αυτό. Αν έχω να δώσω μια συμβουλή σε όλες τις εργαζόμενες μαμάδες που βιώνουν αντίστοιχα συναισθήματα, τότε αυτή είναι το τρίπτυχο που εγώ επιστρατεύω για να τα βγάλω πέρα: πίστη, σύζυγος, άλλες μαμάδες.

Πίστη

Η αλήθεια είναι ότι εμένα η πίστη μου στο Θεό μου έδωσε μεγάλη δύναμη να συνεχίσω τους δύο μου ρόλους με απόλυτη ηρεμία και αρμονία. Ακόμα κι αν εσύ δεν είσαι μια θρησκευόμενη μητέρα, η συμβουλή μου έχει να κάνει με τη συμμετοχή σου σε συλλόγους γονέων ή οργανισμούς τεχνών, όπως μια λογοτεχνική ομάδα. Μέσα από αυτούς, θα μπορέσεις να έρθεις πιο κοντά με άλλες μαμάδες και να κατανοήσεις το γεγονός ότι δεν είσαι μόνη σου.

Σύζυγος

Μακάρι να μπορούσα να σου μεταφέρω πόσο σημαντικός είναι ο σύζυγος για την ηρεμία μιας εργαζόμενης μητέρας. Εγώ έχω την τύχη να μεγαλώνω ένα παιδί μαζί με έναν άνθρωπο που μου υπενθυμίζει συχνά το πόσο με θαυμάζει και δε διστάζει να αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού όταν εγώ δεν τις προλαβαίνω. Η συζήτηση και η αμοιβαία υποστήριξη είναι απαραίτητα στοιχεία στην καθημερινότητά μας.

Άλλες μαμάδες

Η εργασία μου παρέχει σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες μια εβδομαδιαία συνάντηση την οποία προσπαθώ να μην χάνω. Η μητρότητα μπορεί να γίνει μια ανεξέλεγκτα μοναχική υπόθεση και αυτές οι συναντήσεις μου επιβεβαιώνουν πως, τουλάχιστον, δεν είμαι μόνη μου. Συζήτησε με άλλες μαμάδες και μοιράσου μαζί τους την απόγνωσή σου. Θα καταλάβουν. Απόλυτα.

Εγώ με αυτά είμαι εντάξει. Κουρασμένη μεν, αλλά ισορροπημένη και ευτυχισμένη».

Διάβασε ακόμα:

Τρεις λόγοι για να το ξανασκεφτείτε αν φωνάζετε στα παιδιά για το ακατάστατο δωμάτιο

Πώς μπορεί ένα παιδί να διαχειριστεί την απόρριψη;

Ενισχύστε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας με απλούς τρόπους

Ψυχολογία παιδιού: Γιατί είναι ανεξίτηλα τα αρνητικά βιώματα της παιδικής ηλικίας;

Final promo box 01
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved