Αυτές είναι οι 10 πιο συχνές ατάκες που έχει βαρεθεί να ακούει μία νεαρή μαμά

Υπάρχουν οι γυναίκες εκείνες που επιλέγουν να γίνουν μανούλες, μετά τα 30 και υπάρχουν και οι γυναίκες, που αποκτούν το πρώτο τους παιδάκι σε μικρότερη ηλικία.

Αυτές είναι οι 10 πιο συχνές ατάκες που έχει βαρεθεί να ακούει μία νεαρή μαμά

Βέβαια, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι, βιώνεις τον ερχομό ενός παιδιού, με την ίδια, χαρά, συγκίνηση, ενίοτε και άγχος, τον πρώτο ειδικά, καιρό. Και αν νομίζεις, ότι τα περισσότερα σχόλια και αδιάκριτες ερωτήσεις, τα ακούνε οι γυναίκες που γίνονται μανούλες σε μεγαλύτερη ηλικία, μάλλον δεν σου έχει πει μια μικρομάνα, τι έχει ακούσει – και ακούει – η ίδια.
Ιδού, οι πιο συχνές και αδιάκριτες ερωτήσεις που κάνουν σε μία μικρομάνα

Ήταν ατύχημα;

Το να είναι από επιλογή, μάλλον δεν παίζει. Αν είσαι, δηλαδή, κάτω των 30 μάλλον για κάποιους, επίσης, δεν παίζει να σού ξύπνησε το μητρικό φίλτρο, να βρήκες τον άνδρα της ζωής σου και να αποφασίσατε να κάνετε ένα παιδάκι, ολοκληρώνοντας έτσι το παζλ της ευτυχίας.

Μα είσαι η ίδια ένα παιδί

Το λες και κομπλιμέντο να σε αποκαλούν «παιδί», αλλά δεν είσαι. Συνήθως, το σχόλιο αυτό κάνουν άτομα μεγάλης ηλικίας, που θεωρούν ότι όσοι διανύουν τη δεκαετία των 20 είναι ακόμη παιδιά. Αλλά δεν είναι. Και σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να είναι και ωριμότεροι από μεγαλύτερους. Εξάλλου, η ωριμότητα δε συμβαδίζει απαραίτητα - και πάντα - με την ηλικία!

Ελπίζω λόγω ηλικίας να επανέλθεις γρήγορα στα κιλά σου

Σίγουρα, η ηλικία είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει το μεταβολισμό, και όσο μεγαλώνεις, μειώνεται. Χάνεις, δηλαδή, πιο δύσκολα τα κιλά. Όπως και να έχει, όμως, τα κιλά είναι ένα προσωπικό ζήτημα, που δεν αφορά κανέναν. Και δεν πρέπει να γίνεται κανένα σχόλιο.


Κανένας, όμως, από τους φίλους σου δεν έχει παιδί

Ε και; Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή. Και την κάνω εγώ!

Θα έπρεπε να περιμένετε μέχρι τα οικονομικά σας να είναι εντάξει

Σίγουρα, το μεγάλωμα ενός παιδιού δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα έχει πολλά έξοδα. Αν, όμως, τα οικονομικά δεν γίνουν ποτέ καλύτερα, δεν θα αποκτήσεις και ποτέ παιδί; Όταν υπάρχει αγάπη, μπορείς να βρεις τον τρόπο. Και μία μανούλα, ακόμα και νεαρής ηλικίας, ξέρει πολύ καλά τι να κάνει

Θα έπρεπε πρώτα να ταξιδέψεις, να γνωρίσεις τον κόσμο

Είναι ωραία τα ταξίδια και όλοι θέλουν να πάρουν το αεροπλάνο, να γυρίσουν τον κόσμο. Αλλά, μάντεψε, δεν είναι για όλους εύκολο – οικονομικά, κυρίως – να γίνουν... Φιλέας Φονγκ. Επίσης, μπορείς να ταξιδέψεις και ως μαμά και να γνωρίσεις τον κόσμο.

Δεν θα έπρεπε πρώτα να πετύχεις τους προσωπικούς σου στόχους;

Όλοι θέτουμε κάποιους στόχους - σπουδές, καριέρα, ακόμη και ταξίδια - αλλά το γεγονός ότι γίνεσαι μητέρα, δε σημαίνει ότι απομακρύνεσαι από κάποιον από τους στόχους σου. Αν έχεις ανθρώπους που σε συρίζουν, μπορείς να τα καταφέρεις. Εξάλλου, υπάρχουν πολλά παραδείγματα, ακόμη και πετυχημένων γυναικών που τα κατάφεραν περίφημα στην καριέρα τους, αν και μικρομάνες.

Έπρεπε να περιμένεις να ζήσεις τη ζωή σου

Η δεκαετία των 20 είναι μία περίοδος που τη ζεις έντονα. Έχεις αντοχές, βγαίνεις, διασκεδάζεις, μαζεύεις εμπειρίες. Η μητρότητα, όμως, είναι η πιο συναρπαστική εμπειρία. Οπότε, μάταιος κόπος μία ατάκα. Και στην τελική, δεν είναι όλες και όλοι του έξω.

Οι γονείς σου τι είπαν που θα γίνεις τόσο μικρή μαμά;

Οι γονείς χαίρονται με τη χαρά του παιδιού τους. Και νιώθουν τον ίδιο ενθουσιασμό που θα αποκτήσουν παιδί είτε η κόρη είναι μικρότερης ηλικίας είτε μεγαλύτερης. Και για να είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι προτιμούν το πρώτο. Γιατί, όσο μεγαλώνει η κόρη και δεν παντρεύεται, τόσο μεγαλώνει το άγχος για το πότε θα κάνει παιδί.

Είσαι σίγουρη;

Ναι... Απλά και λιτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved