Οι διακοπές τελειώνουν, τα σχολεία ανοίγουν: 7 συναισθήματα που νιώθει μία μαμά

Το καλοκαίρι φτάνει προς το τέλος του, μαζί και οι διακοπές. Ξέγνοιαστες ή όχι, κουραστικές ή χαλαρές είναι διακοπές και σιγά σιγά, πάνε.

Οι διακοπές τελειώνουν, τα σχολεία ανοίγουν: 7 συναισθήματα που νιώθει μία μαμά

Ακούγεται απαισιόδοξο. Και αν προσθέσουμε ότι σε λίγες μέρες, θα ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων, νομίζουμε ότι πολλές μαμάδες μας πιάνει μια μελαγχολία. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Για την ακρίβεια, τα συναισθήματα που νιώθει μία μαμά, με το τέλος των διακοπών και την επιστροφή στην καθημερινότητα, είναι ανάμεικτα.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα συναισθήματα που νιώθει μία μαμά και ποια από αυτά είναι ίδια με εκείνα, που νιώθουμε κι εμείς.

Νιώθει ελεύθερη

Ακούγεται παράξενο, αλλά ναι, το τέλος των διακοπών, σημαίνει η αρχή της... ελευθερίας για μία μαμά. Κυρίως, για εκείνη που μένει στο σπίτι και μεγαλώνει τα παιδιά. Γιατί, ανοίγουν τα σχολεία, το ή τα μεγαλύτερα παιδιά λείπουν τη μισή μέρα κι έτσι η μαμά, έχει χρόνο να ασχοληθεί με το μωρό, να κάνει ήρεμη τις δουλειές της, να μιλήσει στο τηλέφωνο ή να πάει για καφέ με φίλες.

Βαριέται

Ωραία να έχεις την ησυχία σου τη μισή μέρα, αλλά όταν τελειώνεις όλες τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου και δεν εργάζεσαι, από κάποια στιγμή και μετά, αρχίζεις να βαριέσαι. Γιατί πώς να το κάνουμε, με το παιδί στο σπίτι, περνάει η ώρα.

Νιώθει λυπημένη

Είναι ωραίο συναίσθημα να έχεις την ησυχία σου, αλλά όταν το παιδί είναι στο σχολείο, σου λείπει. Το σκέφτεσαι και στεναχωριέσαι. Εξάλλου, στη διάρκεια του καλοκαιριού ήσασταν συνέχεια μαζί και σου λείπει αυτή η καθημερινότητα.

filespanegiakafe

Νιώθει κουρασμένη

Το καλοκαίρι μπορεί και να ξυπνάει και λίγο πιο αργά. Τώρα ξυπνάει νωρίς για να ετοιμάσει το παιδί για το σχολείο. Τρέχει να τα προλάβει όλα. Το μεσημέρι επιστρέφει το παιδί, έχουν να πάνε στις δραστηριότητες του, αλλά και να διαβάσει. Το πότε φτάνει το βράδυ, δεν το καταλαβαίνει. Και μόνο η ιδέα του καθημερινού τρεξίματος, σε κουράζει. Όπως θα σε κουράζει, όταν θα τη ζήσεις και πάλι στους έντονους αυτούς ρυθμούς.

Νιώθει απροετοίμαστη

Το παιδί πρόκειται να πάει για πρώτη φορά σχολείο και όλα είναι πρωτόγνωρα για τη μαμά. Κυρίως, το πώς θα αντιδράσει το παιδί, στη νέα του καθημερινότητα στο σχολείο. Αν θα του αρέσει, αν θα είναι εύκολη η προσαρμογή του. Και σε όλα αυτά, η μαμά νιώθει απροετοίμαστη.

Ενθουσιασμένη

Τα να προετοιμάζεσαι με το παιδί για το σχολείο είναι μία διαδικασία ευχάριστη που σε κάνει να ενθουσιάζεσαι κι εσύ σα μικρό παιδί. Αγοράζεις νέα τσάντα, τετράδια, μολύβια, κασετίνες, ρούχα, παπούτσια. Το παιδί ξαναβρίσκει τους φίλους του κι εσύ τις μαμάδες του.

Αγχωμένη

Για το παιδί ξεκινάει μία νέα σχολική χρονιά και η μαμά πάντα έχει άγχος πώς θα τα πάει. Αν θα είναι εύκολη χρονιά για εκείνο, αν θα τα καταφέρει με το διάβασμα, αν θα του φανεί εύκολη η τάξη, αν είναι καλή η δασκάλα. Είναι αυτό που λέμε, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved