Η επιλόχεια κατάθλιψη μέσα από τα μάτια των μαμάδων - Ένα βίντεο που όλες πρέπει να δείτε! (vid)

Η Jill Krause δημιούργησε ένα βίντεο αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις μαμάδες που έχουν περάσει επιλόχεια κατάθλιψη και για όλες εκείνες που περνούν επιλόχεια κατάθλιψη!

Η επιλόχεια κατάθλιψη μέσα από τα μάτια των μαμάδων - Ένα βίντεο που όλες πρέπει να δείτε! (vid)

Η επιλόχεια κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές επηρεάζουν 1 στις 7 εγκύους και τις νέες μητέρες.

Στο παρακάτω βίντεο, 8 γυναίκες λένε: «Είμαστε ισχυρές, είμαστε μαχήτες, είμαστε καλές μαμάδες, και είμαστε εδώ για σας αν αγωνίζεστε». Αυτές οι μαμάδες έχουν το θάρρος και μιλούν για την τραυματική εμπειρία της επιλόχειας κατάθλιψης και του αφόρητου άγχους που βίωσαν με τον ερχομό του μωρού τους.

Το βίντεο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον οργανισμό PostpartumProgress.org για να ευαισθητοποιήσει όλες τις γυναίκες και για να δείξει ότι μετά τη γέννηση του παιδιού τους, θα είναι εκεί, δίπλα τους για να τις βοηθήσουν.

6c63b85a7a05a542652792bf92eaa7f7 L

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αποτελούν τόσο σωματικές όσο και ψυχικές δοκιμασίες για τη γυναίκα, η οποία επιβαρύνεται και από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο νεογνό, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό άγχος για την κάλυψη της κάθε ανάγκης του.

Συχνά η νέα μητέρα να παρουσιάζει δυσθυμία. Υπάρχουν στατιστικές, οι οποίες ανεβάζουν το ποσοστό των λεχωίδων, οι οποίες αναφέρουν κακή διάθεση στο 50%, στο 70% ή ακόμα και στο 85%. Στις περισσότερες περιπτώσεις η μελαγχολία αυτή είναι παροδική και ελαφριάς μορφής, ενώ επιλύεται από μόνη της χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις, πλην της στήριξης της γυναίκας από τον περίγυρό της, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι από λίγες ημέρες μέχρι και δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Εντούτοις, σε ποσοστό 10% με 15% των γυναικών παρουσιάζεται μετά τον τοκετό εμμένουσα κατάθλιψη, η οποία τις καθιστά ανίκανες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Υπάρχει δε και ένα ποσοστό 0,1% με 0,2% των γυναικών, οι οποίες παρουσιάζουν μετά τον τοκετό ακόμα και ψυχωσικά επεισόδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved