Οδηγός επιβίωσης για μέλλουσες μαμάδες: Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δε φανταζόσασταν για τη μητρότητα!

Πριν λίγους μήνες μάθατε ότι μέσα σας μεγαλώνει το μωράκι σας και διανύετε μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σας! Φαντάζεστε τη στιγμή που θα το πάρετε για πρώτη φορά στην αγκαλιά σας και κάνετε σχέδια για το μέλλον.

Οδηγός επιβίωσης για μέλλουσες μαμάδες: Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δε φανταζόσασταν για τη μητρότητα!

Ο ερχομός ενός μωρού θα αλλάξει τελείως τη ζωή σας, σε βαθμό που δε μπορείτε να φανταστείτε. Παρά λοιπόν τους εννέα μήνες που έχετε μεχρι να φέρετε στον κόσμο το μωράκι σας, κάποια πράγματα θα σας πιάσουν απροετοίμαστες!

1. Η ώρα του τοκετού
Το πρώτο μεγάλο άγχος κάθε μέλλουσας μαμάς είναι η στιγμή της γέννας. Όσο περνάνε οι μήνες, προσπαθείτε να φανταστείτε τον τοκετό σας, διαβάζετε βιβλία, άρθρα και κάνετε ότι μπορείτε για να προετοιμαστείτε καλύτερα. Στην πραγματικότητα όμως, τίποτα δεν μπορεί να σας προϊδεάσει και να σας προετιομάσει για αυτήν την εμπειρία. Κανένα συναίσθημα από αυτά που θα βιώσετε δε συγκρίνεται με αυτά που φαντάζεστε και εκείνη την ώρα θα το συνειδητοποιήσετε.

2. Οι ανησυχίες
Ξαφνικά θα ανησυχείτε για τα πάντα! Τρώει σωστά το μωρό; Το κάνω σωστά μπάνιο; Μεγαλώνει σωστά; Και φυσικά αυτές οι ανησυχίες δε σταματάνε ποτέ!

3. Οι φοβίες
Οι φοβίες σας έχουν ξεκινήσει ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης σας και θα συνεχιστούν όλα τα επόμενα χρόνια. Θα φοβάστε μήπως του κόψετε τα νυχάκια παραπάνω από ότι πρέπει, θα φοβάστε αν είναι φυσιολογικό που κοιμάται τόσες ώρες, τις πρώτες μέρες θα φοβάστε ακόμα και μην σας πέσει αό τα χέροα!

4. Αποχαιρετήστε το βραδινό υπνο
Ο ρόλος της μαμάς δεν έχει ωράριο! Είναι 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο! Το μωρό σας, ειδικά τους πρώτους μήνες, θα σας έχει ανάγκη συνεχώς κοντά του, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πλέον ο ελέυθερός σας χρόνος θα είναι ανύπαρκτος! Και φυσικά το βράδυ μη περιμένετε ότι θα κοιμάστε τις ώρες που είχατε συνηθίσει!

5. Ο νέος σας ρόλος
Ο ρόλος της μαμάς πιθανότατα να είναι ο πιο όμορφος ρόλος της ζωής σας και αυτό θα το συνειδητοποιείτε κάθε μέρα που περνάει και που βλέπετε το μικρό σας να μεγαλώνει. Αυτή τη στιγμή είναι λογικό να μην έχει συνειδητοποιήσει το θαύμα της μητρότητας, θα το κάνετε όμως σταδιακά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved