Πέντε αρνητικά συναισθήματα που βιώνει η νέα μαμά

Γιατί μια νέα μαμά νιώθει κι άλλα συναισθήματα εκτός από χαρά κι ευτυχία. 

Πέντε αρνητικά συναισθήματα που βιώνει η νέα μαμά

Το να γίνεις μητέρα είναι μια μοναδική εμπειρία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ως νέα μαμά θα απολαμβάνεις την κάθε στιγμή.

Θα έρθεις αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις, θα αγχωθείς, θα κουραστείς, μπορεί και να απελπιστείς.

Θα νιώσεις συναισθήματα ενοχής, ανασφάλειαςαλλά και θλίψης. Κι όλα αυτά είναι φυσιολογικά ακόμα κι αν δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί.

mama-den-ksaplonei-mazi-me-to-paidi.jpg

Αρνητικά συναισθήματα που νιώθει μια νέα μαμά

Μοναξιά

Ξαφνικά, θα συνειδητοποιήσεις ότι όλη σου την ενέργεια την ξοδεύεις για το μωρό σου. Και παρότι είναι κάτι που θέλεις, θα υπάρξουν στιγμές που θα αισθάνεσαι απομονωμένη από τον έξω κόσμο και συχνά η μοναξιά σου θα φαντάζει ατελείωτη.

Απώλεια

Η θλίψη και το αίσθημα της απώλειας μπορεί να «εμφανιστούν» ξαφνικά, όταν θα προσπαθείς να θυμηθείς τη ζωή σου χωρίς το μωρό. Μερικές φορές, οι μητέρες αισθάνονται σαν να έχουν χάσει τον εαυτό τους σε αυτόν τον νέο ρόλο. Αλλά η μητρότητα είναι μόνο ένα μέρος των πολλών ρόλων σου. Παραμένεις έξυπνη, δυνατή, ταλαντούχα όπως ήσουν πριν γίνεις μαμά.

Ενοχές

Είναι φυσιολογικό πολλές νέες μαμάδες να έχουν ενοχές. Θα σε κυριεύσουν και σένα από τις πρώτες μέρες όταν θα είσαι κουρέλι από την κούραση, όταν θα πρέπει να αφήσεις το μωρό για να επιστρέψεις στη δουλειά, όταν θα κλαίει όλο το βράδυ κι εσύ θα καθυστερείς να το πάρεις αγκαλιά με την ελπίδα να σταματήσει.

Ανασφάλεια

Έχεις περάσει εννέα μήνες κουβαλώντας αυτό το ανθρωπάκι στο σώμα σου… Όμως ο τοκετός σε αλλάζει και δεν είσαι προετοιμασμένη πάντα γι΄αυτές τις αλλαγές. Έχεις ανασφάλεια για τα σώμα σου, για την εμφάνισή σου. Να θυμάσαι ότι χρειάζεται χρόνος για να επανέλθει το σώμα σου και πρέπει να δώσεις αυτή την πίστωση χρόνου στον εαυτό σου.

diatrodi-egiou-kai-thlazousas-mamas.jpg

Νιώθεις αόρατη

Πριν γίνεις μητέρα, σε ρωτούσαν πώς είσαι, τι κάνεις. Αλλά τώρα, όλοι ρωτούν για το μωρό.Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτό. Κι είναι λογικό.

Ακόμα κι αν έχεις το πιο υπέροχο μωρό στον κόσμο, είναι σημαντικό να σκέφτεσαι ότι πρέπει να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου για εσένα και την οικογένειά σου. Και να θυμάσαι ότι είσαι κάτι περισσότερο από «απλά μια μαμά».

Με πληροφορίες από themighty.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved