Τα δάκρυα μιας μαμάς στην αίθουσα τοκετού αποτυπώνουν την αγάπη, τη λαχτάρα, τη δύναμη

Η ιδιαίτερη φωτογραφία της Mοnet Nicole.

Τα δάκρυα μιας μαμάς στην αίθουσα τοκετού αποτυπώνουν την αγάπη, τη λαχτάρα, τη δύναμη

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι φωτογράφος τοκετού με πολλά χρόνια εμπειρίας και εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στο Instagram. Οι φωτογραφίες της είναι ιδιαίτερες, αποτυπώνουν την ωμή ομορφιά μίας γέννας έχουν κάνει πολλές φορές τον γύρο του διαδικτύου.

https://www.instagram.com/p/C04h1GNMmaO/

Στις αναρτήσεις της η φωτογράφος μοιράζεται εμπειρίες της, σκέψεις της και ιστορίες μαμάδων. Σε μία από τις πιο πρόσφατες γράφει για τα δάκρυα των μαμάδων στην αίθουσα τοκετού με αφορμή ένα στιγμιότυπο που απαθανάτισε: μία μαμά φέρνει στον κόσμο το παιδί της και ένα δάκρυ κυλά από το μάτι της ενώ παραμένει απόλυτα συγκεντρωμένη στη στιγμή και την όλη διαδικασία.

«Πώς μπορεί ένα δάκρυ να αναπαραστήσει τόσο καλά του τι σημαίνει το να είσαι γονιός, το να είσαι μητέρα; Η ευαισθησία, η αγάπη, η λαχτάρα και η δύναμη που χρειάζεται για να είσαι γονιός σε έναν κόσμο που τόσο απέχει από την τελειότητα. Τα καταφέρνεις. Τα καταφέρνουμε. Και τα μωρά μας νιώθουν την αγάπη μας τόσο βαθιά.»

mama-aithousa-toketou.jpg

Instagram / monetnicolebirths

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023, η φωτογράφος έκανε μία ανάρτηση για τη χρονιά που πέρασε. Όπως γράφει στη δημοσίευσή της παρευρέθηκε σε πάνω από 42 φυσιολογικούς τοκετού; στο νοσοκομείο, σε 12 τοκετούς με καισαρική, σε 6 τοκετούς σε ιατρικά κέντρα, σε 33 τοκετούς στο σπίτι.

«Τι χρονιά ήταν αυτή! Θα είμαι πάντα ευγνώμων που μπορώ να απαθανατίζω αυτές τις ιστορίες ζωής. Εβδομάδα την εβδομάδα, χρόνο με τον χρόνο. Η μέρα που φέρνουμε ένα παιδί στον κόσμο είναι μία ημέρα που θα θυμόμαστε για μία ζωή. Αυτές οι στιγμές μετράνε την χρονιά που πέρασε και όλα τα επόμενα χρόνια.

Είναι τιμή δική μου και της Brittany που περπατάμε στους διαδρόμους τόσων υπέροχων και φιλόξενων νοσοκομείων, που δουλεύουμε μαζί με κάποιες από τις καλύτερες μαίες της χώρας και που συνεργαζόμαστε με τόσα κέντρα που εξακολουθούν να προσπαθούν αν κάνουν κάθε τοκετό καλύτερο στο Colorado.

Απαθανατίζουμε μωρά που ζυγίζουν 1,5 κιλό και μωρά που ζυγίζουν 4,5 κιλά. Οι πελάτες μας μπορεί να έχουν τοκετό διάρκειας 40+ ωρών, ή τόσο σύντομο που ίσα που έχουν τρεις συσπάσεις. Παρακολουθήσαμε αρκετά μωρά να γεννιούνται μέσα στον αμνιακό σάκο του και είδαμε δίδυμα να γεννιούνται με ασφάλεια στο σπίτι. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που μπορούμε να βρισκόμαστε σε τόσους πολλούς και διαφορετικούς τοκετούς. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα μας φέρει το 2024.»

https://www.instagram.com/p/C1h2F-gs7Rj/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved