Όταν το γονεϊκό στυλ ανατροφής και διαπαιδαγώγησης δε λειτουργεί

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το γονεϊκό στυλ ανατροφής που ακολουθείτε.

Όταν το γονεϊκό στυλ ανατροφής και διαπαιδαγώγησης δε λειτουργεί
Bigstock

Το γονεϊκό στυλ ανατροφής διαφέρει από οικογένεια σε οικογένεια. Ορισμένοι κανόνες διαπαιδαγώγησης που ακολουθείτε και έχουν θετικά αποτελέσματα μπορεί να μη λειτουργούν σε ένα άλλο παιδί.

Οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι οι εξής:

Το ίδιο το παιδί

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Επομένως ένα στυλ ανατροφής που λειτουργεί για κάποιες μαμάδες αλλά όχι για κάποιες άλλες οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται με διαφορετικούς τρόπους.

agaph-oikogeneia.jpg

Οι ίδιοι οι γονείς

Το γονεϊκό στυλ ανατροφής που προσπαθείτε να εφαρμόσετε μπορεί να μη ταιριάζει στην προσωπικότητά σας. Σύμφωνα με το PsychCentral , η μητέρα πρέπει να βρει ένα στυλ που να της ταιριάζει γιατί αν επιλέξει ένα που να απέχει πολύ από αυτό που είναι ως άτομο, δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

poiotikos-xronos-me-oikogeneia.jpg

Το οικογενειακό περιβάλλον

Σύμφωνα με την εφαρμογή Bosco , όλα τα στυλ γονικής μέριμνας έχουν πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν συγκρίνετε τι κάνουν οι άλλοι όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών, δεν λαμβάνετε υπόψη το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον που μπορεί να είναι διαφορετικό.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε. Μπορείτε να λάβετε πτυχές που σας αρέσουν και που λειτουργούν για εσάς από το στυλ που δοκιμάζετε και να προσθέσετε στοιχεία άλλων στυλ ανατροφής. Όλα αυτά επιστρέφουν στον βασικό κανόνα της μητρότητας , και αυτός είναι να μην συγκρίνετε ποτέ τον εαυτό σας με άλλη μαμά.

Υπάρχουν πολλά στυλ γονικής μέριμνας. Ορισμένοι γονείς ακολουθούν πιστά ένα συγκεκριμένο ενώ άλλοι προσπαθούν να συνδυάσουν περισσότερα. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε οικογένεια και κάθε παιδί είναι διαφορετικό και είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved