Γυναικεία διαίσθηση: Mύθος ή αλήθεια;

Μια μαμά ξέρει εάν το παιδί της είναι καλά, ακόμα κι αν βρίσκεται χιλιόμετρα μακρυά.

Γυναικεία διαίσθηση: Mύθος ή αλήθεια;

Tι σημαίνει η διαίσθηση μιας γυναίκας;

Η διαίσθηση, ή η έκτη αίσθηση, είναι αυτό στο οποίο βασιζόμαστε πολλές από εμάς για να λάβουμε κάποιες γρήγορες αποφάσεις.

Τι είναι όμως ακριβώς η διαίσθηση;

Μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology όρισε τη διαίσθηση ως αυτό που συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος βασίζεται σε προηγούμενες εμπειρίες και εξωτερικές ενδείξεις για να κάνει κάποιες επιλογές, αλλά αυτό συμβαίνει τόσο γρήγορα που βρίσκεται σε ασυνείδητο επίπεδο.

Οι γυναίκες εσωτερικεύουν τις σκέψεις τους, έτσι φαίνεται να έχουν καλύτερη διαίσθηση από τους άνδρες.

Πώς λοιπόν ρυθμίζετε τη διαίσθησή σας;

Πρώτα, δώστε προσοχή στις σωματικές σας αντιδράσεις.

Η Orloff, μια εξειδικευμένη ψυχίατρος και συγγραφέας, λέει:

«Μπορεί να προσπαθείτε να αποφασίσετε αν πρέπει να δεχτείτε μια νέα δουλειά που πληρώνει πολύ πιο καλά, σε σύγκριση με την τρέχουσα εργασία σας ή όχι. Το μυαλό σας μπορεί να σας λέει "Φυσικά! Αυτό είναι πολύ προφανές ότι πρέπει να δεχτείτε αυτή τη νέα θέση", αλλά παρατηρείτε ότι νιώθετε ένα σφίξιμο στο στομάχι σας.

Αυτό λοιπόν είναι ένα διαισθητικό σημάδι ότι πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε πραγματικά και διεξοδικά τη συγκεκριμένη προσφορά».

Πρέπει επίσης να φροντίσετε να μην μπερδεύετε τα έντονα συναισθήματα με τη διαίσθηση.

Η Orloff λέει: «Ο φόβος, η επιθυμία και ο πανικός μπορεί να επηρεάσουν τη διαίσθηση. Είναι σημαντικό να εστιάζετε πραγματικά στην εσωτερική σας φωνή».

Διαίσθηση μιας μαμάς

diaisthisi mamas

Υπάρχει ένας άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που όσα χιλιόμετρα μακριά του κι αν είσαι, μπορεί να ψυχανεμιστεί αν έφαγες, αν κάποιος σου χάλασε τη ζαχαρένια, αν πέρασες το μάθημα, αν για όλα αυτά λες αλήθεια η ψέματα.

Μια μάνα μπορεί να τα κάνει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα!

Είναι μια σύνδεση ανεξήγητη που προκύπτει από τον ιδιαίτερο δεσμό της μάνας με τον άνθρωπο που έφερε στον κόσμο και φρόντισε στα πρώτα του βήματα.

Και ότι και αν της πουν για να την καθησυχάσουν, μια μαμά γνωρίζει πάντα εάν το παιδί της είναι καλά ή όχι.

Με πληροφορίες από: vinmec.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved