Μάμα άκου τις ανάγκες σου!

Γιατί δεν πρέπει να νιώθει ενοχές μια μαμά
Μάμα άκου τις ανάγκες σου!

Το καλοκαιράκι είναι εδώ, και εκτός από τις οικογενειακές στιγμές το καλοκαίρι ενδείκνυται και για να περνάμε χρόνο αποκλειστικά με τον εαυτό μας, και τον σύντροφό μας!

Γιατί να νιώθουμε τύψεις αν έχουμε την ανάγκη να φύγουμε ένα τριήμερο μακριά από τα παιδιά μας, με σκοπό να ξαναβρούμε το κέντρο μας, και να περάσουμε όμορφες και τρυφερές στιγμές με το έτερον μας ήμισυ;

enoxes kai mitrotita

Οι ενοχές γεννιούνται την στιγμή που γινόμαστε μανούλες.

Θέλουμε να περνάμε κάθε λεπτό με τα παιδιά μας, είναι η μεγάλη μας έγνοια, θέλουμε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή αν είναι καλά, αν έχουν φάει, αν κρυώνουν, αν κοιμούνται καλά, αν είναι χαρούμενα.

Όμως εκτός από μαμάδες, είμαστε και γυναίκες, και έχουμε ανάγκες, γιατί να μην τις ακούμε;

Όταν εμείς είμαστε χαρούμενες, τα παιδιά μας αυτό θα το νιώσουν, θα έχουμε περισσότερη ενέργεια για να παίξουμε μαζί τους, και να περάσουμε στιγμές αφοσίωσης και φροντίδας με τα πολύτιμά μας πλάσματα.

Μαμά, πάψε να νιώθεις ενοχές

Μαμά, πάψε να νιώθεις ενοχές για όλα σου τα «θέλω» που ίσα ίσα μαρτυρούν πόσο αγάπη έχεις για τη ζωή, πόσο δυναμική και διεκδικητική μπορεί να είσαι… έχεις σκεφτεί πόσο καλό θα κάνει στο παιδί σου αυτή η πλευρά της προσωπικότητάς σου; πόσο θα το εμπνέεις να απολαμβάνει και να χαίρεται και τη δική του ζωή;

Οι ενοχές – εφόσον βέβαια δεν παραμελείς το παιδί σου – να έχεις στο μυαλό σου πως κλέβουν από το μεγάλωμά του ενώ μπορούν να πάρουν και μεγαλύτερη μορφή μέσα από διάφορες αρνητικές και καταστροφικές σκέψεις, οδηγώντας σε πρόβλημα στις σχέσεις σου γενικότερα (με το παιδί σου, τον σύντροφό σου, τις φιλίες σου, κλπ).

Και θυμήσου πως δεν είναι και τόσο μακριά η μέρα που θα πεις και εσύ τη φράση αυτή που πιθανά είχες ορκιστεί στον εαυτό σου πως δεν θα ξεστομίσεις στο δικό σου παιδί: «Ξέρεις τι θυσίες έκανα εγώ για εσένα;»

Μην παραμελείς τον εαυτό σου και τις ανάγκες που νιώθεις

Μην παραμελείς λοιπόν τον εαυτό σου και τις ανάγκες που νιώθεις πως έχεις. Αντίθετα, μοιράσου τες με τον σύντροφό σου, μίλησε γι’ αυτές και δες πως μπορείς να τις ικανοποιήσεις… Μην στέκεσαι πίσω από «πρέπει» για να είσαι καλή. Να θυμάσαι πως αυτά τα πρέπει έχουν μπει από εμάς τους ανθρώπους και πολλά από αυτά έρχονται από πολλές γενιές πίσω, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζονται αναθεώρηση…

Αν παρόλα αυτά, αισθάνεσαι πως οι ενοχές σου σε βασανίζουν και μπαίνουν εμπόδιο στην καθημερινότητά σου και στην ευχαρίστηση, τότε μια καλοκαιρινή απόδραση θα σου φανεί χρήσιμη.

Πάρε τον σύντροφό σου, κλείσε εισιτήρια, άσε τα παιδιά στην γιαγιά, και πήγαινε να ζήσεις έναν δεύτερο μήνα του μέλιτος!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved