Συμβουλές για μια παραγωγική και πιο ξεκούραστη μαμά

Όπου και αν βρίσκεσαι σε όποια γωνιά του πλανήτη μας,εμείς οι μάνες έχουμε ένα κοινό...

Μαρία Πετρίδη
Συμβουλές για μια παραγωγική και πιο ξεκούραστη μαμά

Στέλνεις φιλιά με το χέρι σου και το πιο γλυκό χαμόγελο σου μέχρι να γυρίσει την πλάτη του και να μπει στο σχολείο ή το σχολικό.Η καρδιά σου χτυπάει δυνατά αποχαιρετώντας το βλαστάρι σου που πάει στις σχολικές του δραστηριότητες.

Κοιτάς ανήσυχη το ρολόι και η ημέρα αρχίζει να σε απειλεί με ένα ξέφρενο κυνηγητό των λεπτών .

«Πως τρέχει έτσι η ώρα» σκέφτεσαι, «Θα αργήσω στην δουλειά ή δεν θα προλάβω πάλι σήμερα να τσεκάρω την λίστα της ημέρας».

Μανούλα αυτού του κόσμου θέλω να ξέρεις ότι σε καταλαβαίνω!

Όπου και αν βρίσκεσαι σε όποια γωνιά του πλανήτη μας,εμείς οι μάνες έχουμε ένα κοινό: Δουλεύουμε πολύ,προσφέρουμε πολλά,ανησυχούμε πολύ,αγαπάμε πολύ,πονάμε συχνά,αλλά κυρίως νοιώθουμε πάντα τύψεις διότι για εμάς τίποτε δεν είναι ποτέ αρκετό.

paragogiki mama

Έτσι λοιπόν απόψε το βράδυ που όλη η πλάση μέσα στο σπίτι θα ησυχάσει,πάρε τον χρόνο σου, διάβασε αυτό το άρθρο και άφησε τον εαυτό σου να ταξιδέψει στην χώρα των συναισθημάτων εκεί που βρίσκεται η πηγή της δύναμης και της έμπνευσής σου!

Ευγνωμοσύνη για ότι καλό και ευλογημένο έχεις στην ζωή σου.Προσμονή και χαρά για ότι επιθυμείς να έρθει,κατανόηση και αποδοχή για τις αδυναμίες σου,τα λάθη σου,αποφασιστικότητα ,δύναμη και αγάπη για όποιους και ότι είναι πολύτιμο και μοναδικό για εσένα!

Θα μοιραστώ μαζί σου κάποιες συμβουλές που μπορεί να σε βοηθήσουν να νοιώθεις παραγωγική και ξεκούραστη ταυτόχρονα.

1ον) Βάλε το ξυπνητήρι σου μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα που πρέπει να ξυπνήσεις.Σήκω πριν από την υπόλοιπη οικογένεια και ασχολήσου με τον εαυτό σου.Μπες στο μπάνιο με ηρεμία,πιες τον καφέ σου,τσέκαρε τα emails σου,σημείωσε πράγματα που χρειάζεσαι .Αυτός ο προσωπικός σύντομος χρόνος θα προσφέρει μια τεράστια διαφορά στην ημέρα σου!

2ον) Αφιέρωσε το βράδυ πέντε λεπτά και γράψε την λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνεις την επόμενη ημέρα.Ξέρω ότι η μητρότητα δεν είναι πάντα τακτοποιημένη και σαφής,αλλά σίγουρα η συνήθεια αυτή θα σε κάνει να νοιώθεις πιο παραγωγική και με λιγότερο άγχος!

paragogiki mama2

3ον) Μάθε να λες όχι.Δεν μπορείς να τα κάνεις πάντα όλα γιαυτό είναι χρήσιμο να μάθεις να λες με γλυκό τρόπο τα συμπαθητικά (όχι).

4ον) Ένας καλός μάνατζερ ξέρει να θέτει αρμοδιότητες.Ζήτησε βοήθεια και μοίρασε αρμοδιότητες στα μέλη της οικογένειας.Όλοι ανάλογα με την ηλικία τους μπορούν ουσιαστικά να βοηθήσουν.

5ον) Μην αναβάλεις χωρίς σοβαρό λόγο προσωπικές σου δραστηριότητες όπως γυμναστήριο,κομμωτήριο,περιποίηση ομορφιάς.Μπορείς πάντα να στριμώξεις στο πρόγραμμα σου τις προσωπικές σου δραστηριότητες οι οποίες σου προσφέρουν ενέργεια,υπομονή και δύναμη για να ανταπεξέλθεις στην απαιτητική ημέρα.

6ον) Κάνε ένα διάλειμμα ειδικά κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Βγες με φίλες ή κανόνισε έξοδο με τον σύντροφο σου αφού βρεις babysitter για το ή τα παιδιά.

Θα σε βοηθήσει να φρεσκαριστείς ψυχικά και θα σου δώσει ενέργεια για όλη την εβδομάδα!

paragogiki mama1

7ον) Χαμήλωσε λίγο τις προσδοκίες σου.Ξέρω ότι θέλεις όλα να είναι τέλεια (το σπίτι πεντακάθαρο,διαφορετικό φαγητό κάθε ημέρα,τα ρούχα καλοσιδερωμένα,τα δωμάτια ,τα ρούχα το φαγητό των παιδιών στην εντέλεια,αλλά τελικά όλο αυτό το ξέφρενο κυνήγι της τελειότητας σου στερεί ποιοτικό χρόνο από τα παιδιά και τον άντρα σου που (σίγουρα τον έχουν περισσότερο ανάγκη).

Μην ξεχνάς ότι είσαι η κινητήρια δύναμη αυτής της οικογένειας.

Για τα παιδιά σου είσαι ο ήλιος και το οξυγόνο τους.

Πάντα (όσο μικρά και αν είναι ) ψάχνουν στο βλέμμα σου το χαμόγελο και την ασφάλεια που θα φωτίσει την ψυχή τους!Η αγκαλιά σου είναι γιαυτά το σίγουρο λιμάνι τους,η πηγή δύναμης για να ανοίξουν τα φτερά τους την δική τους στιγμή.

Έχουν ανάγκη να σε βλέπουν δραστήρια,χαρούμενη,ξεκούραστη!

Πρόσφερε λοιπόν αγαπημένη Μανούλα στον εαυτό σου την τέχνη,το δικαίωμα να ζεις και να εκπέμπεις αυτές τις ποιότητες.

Ζήσε το ταξίδι της ζωής και οδήγησε τον εαυτό σου και τα παιδιά σου σε όμορφους και ποιοτικούς προορισμούς!!!

Μαρία Πετρίδη
Accredited Life Coach

www.monoesymporeis.com
Facebook: Marie Petridi
Instagram: mariepetridi
Youtube: MonoEsyMporeis

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή τα 10 χρόνια Mothersblog.gr

mothersblog afieroma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved