Απολογισμός 2021: Εσύ, μαμά, έκανες τον δικό σου;

Πώς μπορείς να υποδεχθείς το 2022 δυναμώνοντας την ικανότητα σου να παίρνεις αποφάσεις με επιτυχία, εισπράττοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα;

Μαρία Πετρίδη
Απολογισμός 2021: Εσύ, μαμά, έκανες τον δικό σου;

Ένας ολόκληρος χρόνος φτάνει στο τέλος του, δίνοντας την θέση του στον καινούργιο. Αποχαιρετώντας τον είναι χρήσιμο να κάνεις έναν απολογισμό που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις λάθη του παρελθόντος, οργανώνοντας καλύτερα μέσα στον χρόνο τις αποφάσεις και τις δράσεις σου.

Αλήθεια εσύ κάνεις απολογισμό; Αφιερώνεις στο τέλος κάποιας περιόδου της ζωής σου λίγο χρόνο ώστε να αναστοχαστείς τα αποτελέσματα των δράσεών σου και να διαπιστώσεις σε ποιο σημείο βρίσκεσαι; Ο απολογισμός είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια πολύ καλή επαφή με την δύναμη που κρύβεις μέσα σου, απομακρύνοντας φόβους και σκέψεις που μπορεί να περιορίσουν όσα πραγματικά μπορείς να καταφέρεις.

apologismos mamas 2

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Mathilde Langevin

Μία καλή περίοδος για απολογισμό είναι κατά την εκπνοή του χρόνου που φεύγει, λίγο πριν δώσει την θέση του στον καινούργιο.

Θα μπορέσεις έτσι να καταλάβεις :

Τι έγινε, τι δεν έγινε, γιατί δεν έγινε, πως θα καταφέρεις να προσεγγίσεις τους στόχους σου με επιτυχία.

Τα οφέλη είναι σημαντικά αφού:

1ον Τα λάθη του παρελθόντος γίνονται τα μαθήματα που θα σου χρησιμεύσουν στο μέλλον να βελτιώσεις ότι χρειάζεται, να γίνεις πιο έμπειρος και να αξιολογήσεις καλύτερα τις προτεραιότητες και τους στόχους σου.

2ον Θα μάθεις να παρατηρείς τον εαυτό σου μέσα από τα γεγονότα με αποτέλεσμα να τον γνωρίζεις όλο και καλύτερα. Η καλύτερη γνώση θα σε βοηθήσει να αφήνεις στο παρελθόν ότι δεν σε εξυπηρετεί στο παρόν και στο μέλλον σου.

3ον Θα αποκτήσεις κριτική σκέψη με ακεραιότητα που θα σε βοηθήσει να παίρνεις γρήγορες και πιο σωστές αποφάσεις.

Ο απολογισμός έχει πάντα να σου προσφέρει χρήσιμα δώρα. Είναι από τις πιο δημιουργικές στιγμές που έχεις με τον εαυτό σου! Ταξιδεύεις στο παρελθόν, αξιολογείς, βγάζεις συμπεράσματα, μαθαίνεις και έτσι επανασχεδιάζεις ένα καλύτερο μέλλον. Κρατάς τις επιτυχίες, διορθώνεις τα λάθη χωρίς να απογοητεύεσαι από αυτά.

apologismos mamas

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Mathilde Langevin

Οι παρακάτω τρόποι θα σε βοηθήσουν να κάνεις τον απολογισμό σου πιο αποτελεσματικό και χρήσιμο.

1ον Γράψε στο σημειωματάριο σου τους στόχους που υλοποίησες, πως τους διαχειρίστηκες, ποια είναι τα συναισθήματα σου, ποιες οι σκέψεις σου. Προσπάθησε να σκεφτείς, με ακεραιότητα, και να καταγράψεις τις εμπειρίες σου.

2ον Γράψε τι δεν έγινε, τι θα ήθελες να γίνει ή τι θα μπορούσε να γίνει που θα σου έδινε καλύτερα αποτελέσματα αρκεί να εξαρτώνται από την δική σου ζώνη επιρροής.

3ον Έχοντας κάνει μια καλή αξιολόγηση γράψε τις αποφάσεις που παίρνεις για τον καινούργιο χρόνο, τους στόχους σου καθώς και τα βήματα δράσης. Μα πάνω από όλα επικεντρώσου στην δύναμη της απόφασης να αφοσιωθείς στις δράσεις που δίνουν νόημα και αξία στην ζωή σου!

Η Χρονιά που πέρασε με τις δυσκολίες, τα εμπόδια, την αβεβαιότητα, τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, σε φέρνει αντιμέτωπο με την μοναδική αλήθεια: Η ζωή δεν είναι δεδομένη, είναι ένα μεγάλο δώρο που το περιεχόμενο του εξαρτάται από εσένα. Αγκάλιασε την και άφησε την ευγνωμοσύνη να οδηγήσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου! Ευγνωμοσύνη για την ύπαρξη σου για αυτά που έχεις, για αυτά που δεν έχεις αλλά μπορείς να κατακτήσεις, για ότι αγαπάς, για όποιον σε αγαπάει, για το τώρα, για το αύριο, για την ζωή που μπορεί να είναι κάθε ημέρα και καλύτερη αρκεί να το θυμάσαι και να την δημιουργείς!

Τέλος, κλείνοντας τον απολογισμό σου, υποσχέσου στον εαυτό σου ότι εσύ θα είσαι ο πρωταγωνιστής και ο αρχιτέκτονας της ζωής σου, επιλέγοντας συνειδητά τα σενάρια και τους ρόλους που θέλεις να παίξεις!

Σου εύχομαι καλή χρονιά! Το 2022 το σώμα σου να εκφράσει με τον ομορφότερο τρόπο την ψυχή σου!

Μαρία Πετρίδη
Accredited Life Coach

www.monoesymporeis.com
Facebook: Marie Petridi
Instagram: mariepetridi
Youtube: MonoEsyMporeis

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved