Το άγχος μετά τον τοκετό είναι αόρατο

Έχεις φανταστεί ποτέ ότι κάποιος μπαίνει στο παιδικό δωμάτιο για να αρπάξει το παιδί σου; Έχεις αγχωθεί ότι το παιδί σου δεν είναι ασφαλές ενώ στην πραγματικότητα, κοιμάται με ασφάλεια στην αγκαλιά σου;

Το άγχος μετά τον τοκετό είναι αόρατο

Αν ναι, τότε έχεις νιώσει ότι ένιωσε και η Terri-Ann Michelle. Μια μαμά που μίλησε για το άγχος μετά τον τοκετό. Για αυτό το αόρατο άγχος, που δεν μπορεί κανείς να το δει και να το αναγνωρίσει, πέρα από μια μαμά που το έχει βιώσει.

Μια μια φωτογραφία της που τη δείχνει να έχει καταρρεύσει έγραψε στο Instagram:


https://www.instagram.com/p/CUFt5tRpXIX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

"Άγχος μετά τον τοκετό.
Δεν μπορείς να το δεις.
Είναι αόρατο στο γυμνό μάτι.
Δεν το φοράμε στο T-shirt μας δίπλα από τη λέξη "μαμά".
Δεν το λέμε στους ανθρώπους γιατί δεν θέλουμε να εξηγήσουμε κάτι που οι ίδιοι δεν θα καταλάβουν ποτέ.

Αλλά είναι εκεί. Όλη την ώρα. Όταν μαγειρεύουμε βραδινό, όταν τραγουδάμε νανουρίσματα στο μωρό. Όταν ετοιμάζουμε το κολατσιό για το σχολείο, όταν βάζουμε τα παιδιά στο κρεβάτι, όταν παίζουμε κρυφτο, όταν ζωγραφίζουμε και κάνουμε χειροτεχνίες. Πάντα είναι εκεί.
Αλλά το καταπιέζουμε γιατί είναι μέρος του ενστίκτου επιβίωσής μας.

Τότε, όταν κανείς δεν παρακολουθεί - τότε σπάμε. Τότε καταρρέουμε. Όταν είμαστε μόνες μας στο αυτοκίνητο, όταν κάνουμε ντους για πρώτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα ή όταν το σπίτι είναι σιωπηλό, τα παιδιά κοιμούνται και εμείς υποτίθεται ότι κοιμόμαστε. Τότε είναι που κλαίμε.

Είναι σιωπηλό και αόρατο για τον κόσμο γύρω μας, αλλά είναι δυνατό και καθαρό μέσα μας. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις μας είναι παράλογες, αλλά είναι εκεί και δεν μπορούμε να τις σταματήσουμε. Χαμογελάμε και προσποιούμαστε ότι είμαστε καλά γιατί πώς θα μπορούσαμε ποτέ να εξηγήσουμε σε κάποιον ότι χθες το βράδυ ήμασταν απολύτως σίγουρες ότι το παιδί μας το πήραν - ενώ στην πραγματικότητα βρισκόταν στην ασφαλή αγκαλιά μας.

Αυτό που κάνει το άγχος μετά τον τοκετό τόσο παρεξηγημένο είναι ότι είναι αόρατο σε εσάς - αλλά είναι πολύ αληθινό για εμάς που το ζούμε!".

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved