Mom makeover - Το ψυχικό lifting που πρέπει να κάνει μια μαμά

Η ψυχή καθρεφτίζεται στο πρόσωπο

Μαρία Πετρίδη
Mom makeover - Το ψυχικό lifting που πρέπει να κάνει μια μαμά
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Πέντε τρόποι για να σβήνετε τις ρυτίδες της ψυχής διατηρώντας ένα όμορφο και χαρούμενο πρόσωπο που θα καθρεφτίζεται στο χαμόγελο των παιδιών σας!

Όμορφες, χαρούμενες, δυναμικές, με τον χρόνο πάντα ανταγωνιστή, σε μια εποχή που κάθε στιγμή είναι ένα ξεπερασμένο παρελθόν και κάθε επόμενο λεπτό ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Μητέρες, μανούλες, μαμάδες του 2021, μιας εποχής που από την μία η τεχνολογία κάνει θαύματα και από την άλλη οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας μέσα από μια πανδημία, έχουν αρχίσει να αφήνουν σημάδια κούρασης άγχους και ανησυχίας στα πρόσωπα και τις καρδιές σας.

Ανεξάρτητα από τους πόρους που έχετε στην διάθεση σας (άνθρωποι, χρήματα, εργασία) μπορείτε πάντα να μοιράζεστε με τον εαυτό σας χρήσιμα «μυστικά», απομακρύνοντας οτιδήποτε μπορεί να προσθέσει μικρές τοξικές ρυτίδες στην ψυχή και στο όμορφο βλέμμα σας!

psixiko lifting mamas 2

Photo by Shelbey Fordyce on Unsplash

Στείλτε τα παιδιά για ύπνο τουλάχιστον 2 ώρες πριν από εσάς

1ον: Αποκτείστε την ρουτίνα να στέλνετε τα παιδιά για ύπνο τουλάχιστον 2 ώρες πριν την δική σας ώρα ύπνου. Αφιερώστε την μία από τις δύο ώρες αποκλειστικά στον εαυτό σας. Σκεφτείτε πως θα θέλατε να περάσετε αυτήν την ώρα, τι σας δίνει πραγματική χαρά να κάνετε, πριν παραδοθείτε στην αγκαλιά ενός αναζωογονητικού ύπνου. ΚΑΝΤΕ ΤΟ!

Μπορεί να υπάρξουν ημέρες που δεν θα τα καταφέρετε λόγω απρόβλεπτων παραγόντων… κατανοητό. Μην παραλείπετε να επιστρέφετε στην δική σας προσωπική αγαπημένη ρουτίνα.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

2ον: Δώστε στην ενασχόληση με τον εαυτό σας μεγάλη βαρύτητα. Φτιάξτε το κατάλληλο σκηνικό και απολαύστε την κάθε στιγμή είτε αυτή είναι περιποίηση σώματος, διάβασμα, γυμναστική, διαλογισμός, χορός ή ότι μπορεί να σας ενθουσιάζει.

Σημαντικό: αφιερώστε 5-10 λεπτά στην σιωπή. Παρατηρήστε τι γίνεται στον εσωτερικό σας κόσμο διαχωρίζοντας προσεκτικά τις χρήσιμες από τις μη χρήσιμες πληροφορίες. Προσπαθήστε να φέρετε σε αρμονία τις σκέψεις με τις πράξεις σας.

Επικοινωνήστε με ανθρώπους που νιώθετε δικούς σας

psixiko lifting mamas 4

Photo by Alex Pasarelu on Unsplash

3ον: Διατηρήστε με θρησκευτική ευλάβεια την επικοινωνία με άτομα δικά σας με τα οποία νοιώθετε ότι έχετε καλή ροή και αμοιβαία κατανόηση. Είναι οι άνθρωποι που θα σας ακούν χωρίς να σας κρίνουν και θα σας ανατροφοδοτούν με το δώρο της φιλίας και της εμπιστοσύνης.

Επενδύστε στον εαυτό σας

4ον: Επενδύστε στον εαυτό σας. Είναι η πιο αποδοτική επένδυση διότι το κέρδος θα επιστρέψει με πολλαπλούς τρόπους σε εσάς.

Επενδύστε σε γνώση, σε ομάδες αυτοβελτίωσης, σε συνεδρίες ανάπτυξης και εξέλιξης, σε εμπειρίες που προσφέρουν τα ταξίδια ή σε εμπειρίες που προσφέρουν οι διάφορες δράσεις ζωής.

Οτιδήποτε από τα παραπάνω μπορείτε να υλοποιήσετε, ενεργοποιεί τις ορμόνες της χαράς ανυψώνοντας το συναίσθημα που ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση και την δύναμη για το όμορφο και τόσο σημαντικό έργο σας!

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη

psixiko lifting mamas 1

Photo by Bethany Beck on Unsplash

5ον: Ξεκινήστε κάθε ημέρα κοιτάζοντας την εικόνα σας με αγάπη στον καθρέφτη γνωρίζοντας ότι είστε ένα μοναδικό πλάσμα, που έχει την τύχη και την αστείρευτη δύναμη να προσφέρει ζωή, να μεγαλώσει, να διδάξει, να δημιουργήσει ένα όμορφο μέλλον για τα παιδιά της βιώνοντας υπέροχα συναισθήματα.

Αγαπήστε το άτομο που βλέπετε στον καθρέφτη λέγοντας του κάθε ημέρα τα λόγια αγάπης που μοιράζεστε με τα παιδιά σας.

Δηλώσεις αγάπης που σας συνδέουν με την αρμονία που πηγάζει από το πάνσοφο μεγάλο σπίτι μας: Το σύμπαν.

Εστιάστε στις νίκες σας, στις επιτυχίες σας και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε πάντα στον καθρέφτη, λέγοντας: Θα σε αγαπάω όταν φοβάσαι, ίσως τότε ακόμη περισσότερο!

Φροντίστε, περιποιηθείτε το σώμα σας με την επίγνωση ότι ντύνει την υπέροχη ψυχή σας.

Είναι αυτή που μπορεί να μετατρέψει την ζωή σας σε ένα αριστούργημα!

Να θυμάστε, από την στιγμή που θα μπορέσετε να αγαπήσετε αρκετά τον εαυτό σας, θα ήσαστε ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου!

Μαρία Πετρίδη
Accredited Life coach

monoesymporeis.com
Facebook: Marie Petridi
Instagram: mariepetridi

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved