Μητρικός Θηλασμός: Γιατί είναι εντάξει να ζητήσεις κι εσύ βοήθεια

Μητρικός Θηλασμός: Γιατί είναι εντάξει να ζητήσεις κι εσύ βοήθεια

Ο θηλασμός μπορεί να είναι αγχωτικός εάν δεν εξελίσσεται ομαλά, ειδικά όταν είστε εξαντλημένες από τη φροντίδα του μωρού σας και ανησυχείτε για το αν πίνει αρκετό γάλα. Σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα προβλήματα θηλασμού είναι πολύ συχνά, ειδικά στο πρώτο σας μωρό.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το θηλασμό, προσπαθήστε να λάβετε βοήθεια το συντομότερο δυνατό για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας τρέφεται σωστά αλλά και για να μην ταλαιπωρείστε άδικα.

Πότε να ζητήσετε βοήθεια για το θηλασμό

Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω προβλήματα, καλέστε το γιατρό ή τον σύμβουλο γαλουχίας το συντομότερο δυνατό για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Δυσκολία θηλασμού στο πρώτο παιδί

Εάν θηλάσατε στο παρελθόν και δεν είχε εξελιχθεί ομαλά, ανησυχείτε ότι θα αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα και τη δεύτερη φορά κάτι που είναι κατανοητό. Γι΄αυτό πριν ακόμα γεννηθεί το μωρό σας, μιλήστε με το γιατρό και δείτε έναν σύμβουλο γαλουχίας εάν είναι δυνατόν. Πείτε τους για τις προηγούμενες εμπειρίες σας και τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε ώστε να βρείτε λύσεις έγκαιρα.

moro den thelei na thilasei

Το στήθος σας δεν μεγάλωσε ή άλλαξε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μερικές γυναίκες μπορεί να μην έχουν αξιοσημείωτες αλλαγές στο στήθος τους και να εξακολουθούν να παράγουν μητρικό γάλα. Ωστόσο, εάν προβληματίζεστε με το μέγεθος του στήθους σας κατά την κύηση, μιλήστε με τον γυναικολόγο σας.

Η γέννηση του μωρού σας ήταν δύσκολη

Ένας δύσκολος τοκετός με πολλά φάρμακα ή μια απροσδόκητη καισαρική τομή μπορεί να προκαλέσει σωματικό και ψυχολογικό στρες σε εσάς και το μωρό σας. Τα φάρμακα, η κούραση , το άγχος και ο πόνος μπορούν επίσης να επηρεάσουν την έναρξη του θηλασμού. Αν νιώθετε ότι πιέζεστε μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.

Το νεογέννητο δεν πιάνει σωστά τη θηλή

Είναι ίσως από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μητέρες κατά το θηλασμό. Τα προβλήματα με το μάνδαλο του μωρού σας μπορεί να το εμποδίσουν να πίνει αρκετό μητρικό γάλα επηρεάζοντας το βάρος του. Επικοινωνήστε με τον γιατρό, τον παιδίατρο ή τον σύμβουλο γαλουχίας εάν το παιδί σας δεν πιάνει σωστά στη θηλή στο ένα ή και στα δύο στήθη στη μία ή αν ασφαλίζει αλλά δεν αδειάζει τελείως το στήθος σας.

thilasmos1

Έχετε επίπεδες, ανεστραμμένες ή πολύ μεγάλες θηλές

Πολλές φορές, το πιπίλισμα του μωρού ή το θήλαστρο μπορεί να προκαλέσει πόνο στις επίπεδες ή τις ανεστραμμένες θηλές. Ωστόσο, εάν οι θηλές είναι επίπεδες λόγω έντονης διόγκωσης ή είναι πραγματικά ανεστραμμένες έτσι ώστε το μωρό να μην μπορεί να κολλήσει, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Οι πολύ μεγάλες θηλές μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να μανδαλωθούν για προεμμηνορροές ή νεογέννητα με μικρό στόμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια θηλασμού για να επιτρέψετε στο μωρό σας να θηλάσει αποτελεσματικά.

Στην gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά το θηλασμό για τα οποία καλό είναι να ζητήσετε βοήθεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved