Μήπως το ακατάστατο σπίτι σου είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά;

Μήπως η αποδιοργάνωση είναι σημάδι κάποιου ψυχολογικού προβλήματος; Πώς θα βάλετε σε τάξη πάλι το σπίτι σας;

Μήπως το ακατάστατο σπίτι σου είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά;

Μήπως το ακατάστατο σπίτι, μαρτυρά κατάθλιψη ή όχι;

Είναι η αποδιοργάνωση ένα σημάδι βαθύτερων συναισθηματικών προβλημάτων;

Κάποιοι ειδικοί εξηγούν ότι η ακαταστασία και η χαμηλή διάθεση να συμμαζέψει κανείς το σπίτι του, είναι ίσως σημάδι κατάθλιψης. Μια γυναίκα με κατάθλιψη δεν βρίσκει λόγο να μαζέψει τα παπούτσια που βρίσκονται πεταμένα στο πάτωμα ή να στρώσει τα ριχτάρια του καναπέ καλύτερα.

Ένα ασυμμάζευτο και αποδιοργανωμένο σπίτι, επίσης σημαίνει και αποδιοργανωμένο μυαλό. Αν κάποιος δεν είναι οργανωμένος, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο ίδιο του το σπίτι.

Τι σημαίνει όταν κάποιος έχει αποδιοργανωμένη συμπεριφορά;

simadi katathlipsis akatastato spiti 2

Η Dana Dougherty Reinke δεν ήξερε τι της συμβαίνει όταν έγινε stay-at-home μαμά. Ήταν μια επιτυχημένη δημοσιογράφος και είχε μάθει να εργάζεται κάτω από πίεση. Από τη στιγμή που έμεινε στο σπίτι, όλα άλλαξαν. Άρχισε να αφήνει λογαριασμούς απλήρωτους και ξεχνούσε να πάει τα παιδιά της, εκεί που έπρεπε να τα πάει.

"Πραγματικά πίστευα ότι άρχισα να χαζεύω", ανέφερε η ίδια στο mom.com. "Ρώτησα τον γιατρό μου αν είναι φυσιολογικό αυτό ή όχι. Δεν καταλάβαινα γιατί άρχισα να ξεχνάω πράγματα!"

Πότε μια γυναίκα πρέπει να ζητήσει βοήθεια;

Μια γυναίκα, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να ζητήσει βοήθεια αμέσως μόλις νιώσει πιεσμένη, αγχωμένη και θλίψη χωρίς λόγο. Όταν το σπίτι, δεν το αισθάνεται πια, ένα ασφαλές μέρος για εκείνη. Όταν δεν νιώθει άνετα και έχει πολύ άγχος. Όταν ντρέπεται να καλέσει κόσμο στο σπίτι της.

Πώς θα αρχίσετε να οργανώνετε το ακατάστατο σπίτι σας

  • Πετάτε τα σκουπίδια την ίδια στιγμή που τα έχετε στα χέρια σας
  • Αγοράστε πανάκια καθαριστικά ώστε κάθε φορά που λερώνεται ο πάγκος ή το τραπέζι ή οτιδήποτε άλλο να το καθαρίζετε την ίδια στιγμή.
  • Βάλτε σε συρτάρια ό,τι πρέπει να μπει στα συρτάρια
  • Σκουπίστε και σφουγγαρίστε το σπίτι.
  • Ισιώστε τα ριχτάρια σας.
  • Βάλτε τη μουσική να παίζει δυνατά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οτιδήποτε μικρό κάνετε σιγά-σιγά και κάθε μέρα, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε σε τάξη το σπίτι σας και ταυτόχρονα καθαρό. Μην αφήνετε για αργότερα, κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα

Θα δείτε ότι αυτό και μόνο, θα έχει σιγά-σιγά αντίκτυπο και στην ψυχολογία σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved