Όταν σας πιάνει κόμπος στο στομάχι εξ’ αιτίας άγχους - Τι να κάνετε

«Νιώθω συχνά σφίξιμο στο στομάχι! Κάτι σαν "κόμπο"... Τι να κάνω για να νιώσω καλύτερα;»

Όταν σας πιάνει κόμπος στο στομάχι εξ’ αιτίας άγχους - Τι να κάνετε

Αλήθεια τι θα λέγατε αν γνωρίζατε ότι είστε πλασμένοι για να ζήσετε την «ηδονή» και την «ευδαιμονία».

Σε αυτόν τον γαλαζοπράσινο πλανήτη αυτά που μπορούν να δικαιώσουν τους λόγους της δραστήριας ύπαρξής σας είναι η «Ηδονή» δηλ. η ικανότητα να μπορείτε να χαίρεστε οτιδήποτε μικρό η μεγάλο της ζωής και η «Ευδαιμονία» η ικανότητα να μπορείτε να νοιώθετε ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας και από την ζωή σας.

Τα κέντρα αυτών των δυο βασικών ικανοτήτων έχουν εντοπιστεί στον εγκέφαλό σας. Ενώ λοιπόν είστε δημιουργημένοι να χαίρεστε, βομβαρδίζεστε συχνά από αυτό το έντονο σφίξιμο στο στομάχι, το καρδιοχτύπι, την γρήγορη αναπνοή που προκαλεί το άγχος.

Το άγχος είναι η έκφραση της αμφιβολίας που βιώνει το σώμα σας.

Κάθε φορά που νοιώθετε ότι αγχώνεστε σημαίνει ότι κάποια αμφιβολία έχει τρυπώσει στην σκέψη σας, την όποια αν την αφήσετε ακατέργαστη θα δημιουργήσει κάποιο συναίσθημα φόβου και ο εγκέφαλός σας θα λάβει το μήνυμα «κίνδυνος» κινητοποιώντας την διαδικασία του άγχους.

Με τα πρώτα συμπτώματα και πριν κυριαρχήσει, καταλαμβάνοντας σώμα, και πνεύμα, πάρτε εσείς τον έλεγχο.

kompos sto stomaxi

Ρωτήστε τον εαυτό σας τι κρύβεται πίσω από την διαδικασία, για ποια συγκεκριμένη αιτία αμφιβάλετε; Μόλις την εντοπίσετε στρέψτε την προσοχή και την ενέργειά σας στα βήματα που οδηγούν στην λύση της αιτίας που προκαλεί την αμφιβολία και το άγχος. Καταγράψτε με προσοχή αυτά τα βήματα ορίζοντας ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Να θυμάστε: Όταν έχετε άγχος είναι επειδή ζείτε στο μέλλον.

Εστιάστε λοιπόν στο παρόν αναζητώντας λύσεις στρέφοντας έτσι τον εγκέφαλο στην δημιουργική διαδικασία.

  • Αναπνεύστε συνειδητά παίρνοντας βαθειάς αναπνοές από την περιοχή της κοιλιάς. Κρατήστε κάθε εισπνοή μερικά δευτερόλεπτα και εκπνεύστε νοιώθοντας την ένταση και το άγχος να βγαίνουν από μέσα σας μαζί με την αναπνοή σας. Επαναλάβετε όσο συχνά μπορείτε.
  • Προσπαθήστε να είστε συνειδητοί με τις σκέψεις σας. Κάθε φορά που αντιλαμβάνεστε ότι μια σκέψη απειλεί την ηρεμία σας, πείτε «όχι τώρα, τώρα έχω κάτι καλύτερο να κάνω» και στρέψτε την προσοχή σας σε κάτι που σας δίνει χαρά, ικανοποίηση, σε οτιδήποτε μπορεί να σας προσφέρει κίνηση, δράση, επικοινωνία με αγαπημένα άτομα, αλλάζοντας την συναισθηματική σας κατάσταση.
  • Ακούστε μουσική! Η μουσική συντονίζεται με τον καρδιακό παλμό ενεργοποιώντας τις ορμόνες της χαράς. Χορέψτε, γελάστε δυνατά, βγείτε για περπάτημα. Μπορείτε να αλλάξετε την συναισθηματική σας κατάσταση μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα
  • Σε οποιονδήποτε χώρο και αν βρίσκεστε, ακόμη και στον επαγγελματικό, αντιδράστε με κίνηση, εστιάστε στην αντίθετη σκέψη, μιλήστε, απολαύστε ένα ποτήρι δροσερό νερό και πάντα, μα πάντα, φροντίστε να είστε συνειδητοί με την κάθε δράση έχοντας πλήρη επίγνωση ότι εσείς έχετε τον έλεγχο και την δύναμη να συντονίζεστε με την ηρεμία και την ασφάλεια.

Να θυμάστε πάντα ότι εσείς και μόνο εσείς μπορείτε να απαλλάξετε τον εαυτό σας από οτιδήποτε του προκαλεί άγχος μια και είστε εσείς ο δημιουργός και επίσης ο παρατηρητής. Όσο περισσότερο εξασκείστε στην αποφόρτιση του άγχους, τόσο πιο σπάνια εμφανίζεται και ακόμη πιο εύκολα, εσείς θα το χειρίζεστε. Είστε πνευματικά όντα μέσα σε υλικό σώμα και έχετε απεριόριστη δύναμη.

Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της ζωής σας είναι να μάθετε πως μπορείτε να αποκτήσετε τον έλεγχο του νου ώστε να συντονίζεστε με την συχνότητα της Ευδαιμονίας. Το μεγαλύτερο όπλο εναντίον του άγχους είναι η ικανότητα μας να διαλέγουμε μια σκέψη αντί για μια άλλη! Ο Dale Carnegie μας θυμίζει: «Το Σήμερα είναι το Αύριο για το όποιο ανησυχούσαμε εχθές».

Ζήστε το σήμερα, το τώρα, με ευγνωμοσύνη για κάθε λεπτό, για κάθε ανάσα που ανεμπόδιστα, σας προσφέρει το δώρο της Ζωής. Ένα δώρο που αξίζει να του επιτρέπετε να σας εκπλήσσει όμορφα κάθε στιγμή.

Μαρία Πετρίδη
Accredited Life coach

monoesymporeis.com
Facebook: Marie Petridi
Instagram: mariepetridi

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved