Πώς το καθάρισμα βοηθά μια μαμά να αποβάλει το στρες

Πώς θα αντιμετωπίσει μια μαμά το άγχος, καθαρίζοντας.

Πώς το καθάρισμα βοηθά μια μαμά να αποβάλει το στρες

Όταν είσαι αγχωμένη και στρεσαρισμένη ή ακόμη και καταθλιπτική, το τελευταίο πράγμα που θες είναι να πιάσεις ένα ξεσκονόπανο. Όμως, θα εκπλαγείς από το πώς μπορεί να σε βοηθήσει να αποβάλεις το στρες που έχεις. Ιδού πώς γίνεται.

Η ακαταστασία δημιουργεί στρες

Κι όμως. Ισχύει. Το ακατάστατο σπίτι κάνει τις γυναίκες και δη τις μαμάδες να στρεσάρονται. Η ακαταστασία ανεβάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης (άρα και του στρες) γι' αυτό και οι γυναίκες που έχουν τακτοποιημένο και σε τάξη σπίτι είναι λιγότερο στρεσαρισμένες.

Το καθάρισμα είναι ένα είδος γυμναστικής

Ειδικά για εκείνες τις γυναίκες που δεν κάνουν πάνω από 10.000 βήματα, το καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να λειτουργήσει σαν αερόβια γυμναστική. Αξίζει να γνωρίζετε ότι με το καθάρισμα, μπορείτε να κάψετε 127 θερμίδες μέσα σε μισή ώρα.

Το καθάρισμα βοηθά στην συγκέντρωση

Η ρουτίνα που έχουν κάποιες γυναίκες για τον τρόπο που καθαρίζουν το σπίτι είναι όχι μόνο αποτελεσματική αλλά μειώνει το στρες και βοηθά στη συγκέντρωση. Για παράδειγμα μια γυναίκα που πλένει τα πιάτα, προσέχει τη θερμοκρασία του νερού και το αν έχει πλύνει καλά τα πιάτα ή όχι. Αυτό και μόνο τραβά την προσοχή της και μειώνει το άγχος που νιώθει τη δεδομένη στιγμή.

Το καθάρισμα είναι ένα είδος αρωματοθεραπείας

Τα αιθέρια έλαια βοηθούν στην ανακούφιση από το άγχος. Σκεφτείτε ένα απορρυπαντικό με άρωμα λεβάντα ή περγαμόντο... Και τα δύο, μπορούν να μειώσουν το άγχος ενώ τα αρώματα όπως το χαμομήλι ή υλάνγκ-υλάνγκ, προκαλούν ηρεμία όπως το γιασεμί, η μαντζουράνα και η βαλεριάνα.

Το καθάρισμα σας δίνει την αίσθηση του ελέγχου

Αρκετοί είναι οι ψυχολόγου που λένε ότι το καθάρισμα "δίνει στους ανθρώπους μια αίσθηση κυριότητας και ελέγχου του περιβάλλοντός τους".

Το καθάρισμα είναι αγχολυτικό σύμφωνα με τους παρακάτω αριθμούς

Έρευνα αναφέρει ότι μετά την τακτοποίηση του σπιτιού, το 70% των Αμερικανών αισθάνονται την αίσθηση της ολοκλήρωσης, το 61% αισθάνονται «ξε-αγχωμένες» και το 54% αισθάνονται πιο χαλαρές.

Το καθάρισμα μειώνει το μελλοντικό άγχος

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι ένα δώρο που μας δίνεται. Επειδή όλες ξέρουμε ότι είναι καλύτερα να επιστρέφεις σε ένα σπίτι καθαρό, οργανωμένο, με το κρεβάτι στρωμένο, τον νεροχύτη άδειο και το ριχτάρι τακτοποιημένο απ'ότι σε ένα σπίτι γεμάτο με υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν. Ακόμη και στην σκέψη σας πιάνει "πονοκέφαλος" και άγχος... Έτσι δεν είναι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved