Πέντε απλά πράγματα που κάθε μαμά πρέπει να κάνει για τον εαυτό της

Φαντάζουν αυτονόητα αλλά δεν είναι.

Πέντε απλά πράγματα που κάθε μαμά πρέπει να κάνει για τον εαυτό της

Είναι γνωστό ότι όταν μια γυναίκα γίνεται μαμά, οι δικές της ανάγκες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.Τρώει στο πόδι, κάνει μπάνιο με την ψυχή στο στόμα, κοιμάται λιγότερο απ΄ό΄λους. Συχνά, παραμελεί να κάνει πράγματα για τον εαυτό της που είναι αυτονόητα στους υπόλοιπους.

Η Virginia Duan, μητέρα τεσσάρων παιδιών, δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα όσα πρέπει να κάνουν όλες οι μαμάδες για τον εαυτό τους ειδικά όταν αφορούν βασικές ανάγκες τους.

Τουαλέτα

Συνήθως οι μαμάδες πηγαίνουν στην τουαλέτα όταν πλέον δεν αντέχουν άλλο. Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές το αναβάλετε προκειμένου να κάνετε ακόμα μία δουλειά και νιώθατε, από την πίεση, να πονάει η κοιλιά και το έντερό σας. Προσέξτε, γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο ουροποιητικό σας σύστημα.

Νερό

Είναι ελάχιστες οι μαμάδες που πίνουν άφθονο νερό. Μπορεί να περάσουν ώρες μέχρι να πιουν μια γουλιά με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οργανισμό τους. «Η σωστή ενυδάτωση όχι μόνο βοηθά στην επιδερμίδα, αλλά και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος , αποτρέπει τις λοιμώξεις , βελτιώνει την ποιότητα του και ενισχύει τη διάθεσή σας. Οι ειδικοί προτείνουν 11,5 φλιτζάνια (2,7 λίτρα) την ημέρα για τις γυναίκες και 15,5 φλιτζάνια (3,7 λίτρα) την ημέρα για τους άνδρες», αναφέρει η Virginia Duan.

pragmata pou prepei na kanei mia mama gia otn eafto tis1

Διατροφή

Η σωστή διατροφή είναι σημαντική για όλους. Το φαγητό αποτελεί καύσιμο, πέρα από ευχαρίστηση. Αν δεν τρέφεστε σωστά δεν θα έχετε δυνάμεις αλλά ούτε και διάθεση για να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της ημέρας.

Ετήσιο τσεκ απ

Μετά την απόκτηση παιδιού ή παιδιών, φροντίζετε για τις επισκέψεις στον παιδίατρο ξεχνάτε όμως το δικό σας ετήσιο τσεκ απ που πρέπει να περιλαμβάνει τεστ ΠΑΠ αλλά και μαστογραφία. Μην παραμελείτε να κάνετε τις ιατρικές εξετάσεις που σας συνιστά ο γυναικολόγος σας.

Ύπνος

Κλείστε το κινητό και κοιμηθείτε. Μπορεί η ώρα που τα παιδιά κοιμούνται να είναι η δική σας ευκαιρία για χαλάρωση, όμως χαζεύοντας στο κινητό, στερείτε από τον εαυτό σας πολύτιμες ώρες ύπνου. Κλείστε το και προσπαθήστε να κοιμηθείτε. Ακόμα και 15 ή 30 λεπτά ύπνου αν κερδίσετε, θα νιώσετε τη διαφορά στη διάθεσή σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved