Πώς θα ανεβάσει μια μαμά τη διάθεση της ASAP

Σίγουρα εδώ και έναν χρόνο βιώνετε δύσκολες μέρες, εβδομάδες, μήνες.

Πώς θα ανεβάσει μια μαμά τη διάθεση της ASAP

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ψυχολογία σας κάποιες μέρες έχετε τα "πάνω" σας και κάποιες άλλες τα "κάτω" σας.

Κάποιες δεν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, αρνείστε να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά, κλαίτε χωρίς λόγο και γενικότερα έχετε έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό, κάνοντας και τους άλλους γύρω σας να έχουν μια κακή διάθεση, επίσης.

Μην αγχώνεστε! Δεν είστε η μόνη!

Η αλήθεια είναι ότι η γονεϊκότητα και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας είναι το δυσκολότερο και το πιο σκληρό πράγμα στο κόσμο.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να αλλάξετε τη διάθεσή σας. Όπως βάζετε σε τάξη το σπίτι και τα παιδιά σας, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να βάλετε σε τάξη τις συνήθειές σας, τη συμπεριφορά σας, τα συναισθήματά σας. Μικρές αλλαγές μέσα στην ημέρα σας, θα κάνουν μεγάλη διαφορά στο πώς νιώθετε, ακόμη και όταν θέλετε να καταρρεύσετε.

Βάλτε δυνατά μουσική

Η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Είναι μάλιστα τόσο ισχυρή και μπορεί ακόμη και να διαμορφώσει τις αντιλήψεις σας και τον τρόπο με τον οποίο αντιδράτε σε αρκετά πράγματα. Η μουσική απλά σε κάνει ευτυχισμένο, αρκεί φυσικά να ακούσετε ένα αισιόδοξο τραγούδι.



Γυμναστείτε

Μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την κατάθλιψη και το άγχος. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο ισχυρή όσο η φαρμακευτική αγωγή.



Βγείτε έξω και περπατήστε

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα σε εξωτερικό χώρο ανεβάζει τη διάθεση. Μάλιστα το φως του ήλιου μειώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης και άλλων ψυχικών διαταραχών

Όσοι λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D έχουν σαφώς καλύτερη διάθεση και μειωμένα επίπεδα στρες.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved