Συμβουλές για γονείς: Πώς θα κάνετε το ανυπάκουο παιδί να ακούει;

Τέσσερις απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Συμβουλές για γονείς: Πώς θα κάνετε το ανυπάκουο παιδί να ακούει;

Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και από την μικρή του ακόμα ηλικία αναπτύσσει τη δική του προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Η ανυπακοή ωστόσο, είναι ένα χαρακτηριστικό που πολλοί γονείς αναγνωρίζουν στα παιδιά τους. Για την πειθαρχία των παιδιών, καθοριστική σημασία έχει η δική μας συμπεριφορά. Η ψυχοθεραπεύτρια Liza Finlay μίλησε στο todaysparent.com και συμβουλεύει τους γονείς τα εξής:

Μην μιλάτε υπερβολικά πολύ

Οι περισσότεροι γονείς δίνουν υπερβολικά πολλές εντολές και συμβουλές στα παιδιά, όπως "φάε όλο σου το φαγητό", "μάζεψε το παιχνίδι σου", "καθάρισε το δωμάριο σου", "πρόσεχε" κτλ. Ένας ειδικός κάποτε μέτρησε τις οδηγίες και εντολές που δέχεται ένα παιδί μέσα στην ημέρα και αυτές ξεπερνούσαν τις 200. Πόσες από αυτές αυτές χρειάζεται; Μόλις το 25%. Το παιδί είναι πιο πιθανό να ακούσει τις συμβουλές σας και να κάνει αυτά που του ζητάτε όταν είναι συγκεκριμένα και όχι αμέτρητα.

Αφήστε το να επωμιστεί τις συνέπειες

Τα παιδιά είναι σημαντικό να μάθουν από την μικρή τους ηλικία ότι κάθε πράξη έχει και μία συνέπεια. Εάν δεν φάει το φαγητό του, θα πεινάσει αργότερα. Εάν δεν τακτοποιήσει το γραφείο του, δεν θα μπορεί να κάνει τα μαθήματά του κτλ.

Δώστε το καλό παράδειγμα

Το χαρακτηριστικό ενός υπάκουου παιδιού είναι να ακούει και για να το πετύχετε αυτό πρέπει πρώτα εσείς να δώσετε το καλό παράδειγμα. Ακούστε ό,τι έχει να σας πει, δώστε προσοχή στην κάθε σας κουβέντα και κάντε το παιδί σας να νιώσει ότι αυτό που σας λέει είναι σημαντικό για εσάς.

Αγάπη, αγάπη, αγάπη

Ακόμα και νιώθετε εκνευρισμένη επειδή το παιδί σας δεν σας ακούει, είναι σημαντικό να επιστρατεύσετε όλη σας την αγάπη και την καλή διάθεση. Με τον εκνευρισμό και τις φωνές σίγουρα δεν θα πετύχετε περισσότερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved