Το 70% των μαμάδων νιώθουν περισσότερο στρες αυτές τις γιορτές

Και αυτό γιατί η πανδημία προκαλεί περισσότερο στρες απ' ο,τι ποτέ.

Το 70% των μαμάδων νιώθουν περισσότερο στρες αυτές τις γιορτές

Οι περισσότεροι γονείς σε όλο τον κόσμο ήδη προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα και θέλουν να περάσουν όσο καλύτερα μπορούν τα παιδιά τους, παρά την πανδημία και τα μέτρα.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα των Zulily και OnePoll, 7 στις 10 μητέρες αναφέρουν ότι πιέζονται για να κάνουν τα Χριστούγεννα ξεχωριστά για τα παιδιά τους. Οι μαμάδες ήταν πάντα οι άνθρωποι πίσω από τη μαγεία των Χριστουγέννων, αλλά τώρα είναι ακόμη περισσότερο πιεσμένες καθώς θέλουν να διατηρήσουν αυτό το χριστουγεννιάτικο πνεύμα για τις οικογένειές τους ό,τι και αν γίνει ακόμη και αν έχουν εξαντλήσει όλες τους τις δυνάμεις τους προηγούμενους μήνες.

Μέσα από αυτή τη μελέτη έγινε γνωστό πώς σχεδιάζουν οι μητέρες τα Χριστούγεννά τους. Όπως διαπιστώθηκε το 84% των μητέρων λέει ότι θα υπάρξει ένα νέο φυσιολογικό φέτος.

xristougenna mamades 2

Επιπλέον η έρευνα έδειξε ότι: το 51% των μαμάδων σχεδιάζει να διακοσμήσει το σπίτι με αυτοσχέδια στολίδια, το 37% να περάσει τις γιορτές με διασκεδαστικές οικογενειακές δραστηριότητες, το 64% ότι θα ψήσει περισσότερες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές απ' ό,τι τις προηγούμενες χρονιές και το 36% στέλνοντας ευχετήριες κάρτες.

Μαμάδες: οι αφανείς ηρωίδες των Χριστουγέννων

Οι μαμάδες είναι συχνά οι αφανείς ηρωίδες της περιόδου των Χριστουγέννων. Κάποιος βρίσκεται πίσω από όλα τα δώρα, τις διακοσμήσεις, τις γλυκές λιχουδιές και τη μαγεία των διακοπών. Και το 63% των μητέρων που ρωτήθηκαν σχετικά, εύχονται οι οικογένειές τους να αναγνωρίσουν όλη τη σκληρή δουλειά που κάνουν για να κάνουν τις γιορτές, πιο όμορφες, πιο φωτεινές και πιο ξέγνοιαστες για τα παιδιά ακόμη και εν καιρώ πανδημίας. Όσο για το 76% των μαμάδων; Αυτές εύχονται και ανυπομονούν να δουν ξανά τα αυθόρμητα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών τους.

xristougenna mama

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι 7 στις 10 μαμάδες πιστεύουν ότι το 2021 τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Είτε επιλέξετε να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα, είτε όχι εξαιτίας της πανδημίας, να ξέρετε ότι ο,τιδήποτε κάνετε είναι αρκετό. Μην αγχώνεστε για τις γιορτές, για το γιορτινό τραπέζι, τη διακόσμηση και τα παιχνίδια κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ό,τι κάνετε είναι αρκετό. Χαλαρώστε, ηρεμήστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και πάντα να θυμάστε: Η μαγεία των γιορτών έρχεται από εσάς και την δική σας διάθεση. Όχι από τη διακόσμηση ή τα παιχνίδια. Εσάς και μόνο εσάς.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved