Πώς να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά

Υπάρχουν τρόποι να μάθετε τα παιδιά σας να είναι χαρούμενα.

Πώς να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά

Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να είναι γερό, ευτυχισμένο και χαρούμενο.Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με απλούς τρόπους.

Ποιοι είναι αυτοί;

Καλλιέργεια κοινωνικής και συναισθηματικής ευτυχίας

Βοηθήστε το παιδί σας να κατανοήσει και να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του. Τα παιδιά βασίζονται στους γονείς τους για να τους βοηθήσουν να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους. Εάν το παιδί σας αισθάνεται χαρούμενο, λυπημένο, αναστατωμένο ή ενθουσιασμένο, μιλήστε μαζί του . Αυτό βοηθά να ενσταλάξει τη συναισθηματική νοημοσύνη στα παιδιά και να γίνουν πιο συντονισμένα με τα συναισθήματά τους καθώς μεγαλώνουν.

Ενθαρρύνετε τους να περάσουν χρόνο με τους φίλους τους

Οι κοινωνικές συναναστροφές είναι εξαιρετικά σημαντικές για τα παιδιά, οπότε φροντίστε να περνούν αρκετό χρόνο με τους φίλους τους. Οργανώστε συναντήσεις ή δραστηριότητες με τους φίλους τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εάν το παιδί σας αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν κάνει εύκολα φίλους, μιλήστε του για ποιο λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να συνδεθεί με άλλα παιδιά σε εξωσχολικές δραστηριότητες και να παραβρίσκεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις όταν το προσκαλούν.

Περιορίστε τον χρόνο που περνούν μπροστά σε μια οθόνη

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι έφηβοι που περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες παίζοντας παιχνίδια ή χρησιμοποιώντας τα social media ανέφεραν ότι αισθάνονται λιγότερο χαρούμενοι. Προφανώς και δεν θα αποκοπούν από το διαδίκτυο, υπενθυμίστε τους όμως ότι η πραγματική ζωή είναι εκτός της οθόνης.

Ρωτήστε τα παιδιά σας τι τα κάνει ευτυχισμένα

Μιλώντας για αυτό που σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος ή ευγνώμων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναγνωρίσεις την ευτυχία στην καθημερινή ζωή και να μετατρέψεις τις αρνητικές εμπειρίες σε θετικές. Κατά τη διάρκεια του φαγητού ή πριν από το κρεβάτι, μιλήστε στα παιδιά σας για ένα πράγμα που τους έκανε να αισθάνονται χαρούμενοι μέσα στην ημέρα ή ένα πράγμα για το οποίο είναι ευγνώμονες στη ζωή τους.

Τα παιδιά αναζητούν καθοδήγηση καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Δείξτε τους ότι η ευτυχία είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής σας. Μιλήστε τους και δείξτε τους πώς φροντίζετε να είστε εσείς ευτυχισμένοι.

Πηγή: wikihow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved