Πέντε τρόποι να βελτιώσετε τη συμπεριφορά του παιδιού

Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσετε τη συμπεριφορά του παιδιού χωρίς φωνές. 

Πέντε τρόποι να βελτιώσετε τη συμπεριφορά του παιδιού

Οι ζωές των παιδιών είναι πιο περίπλοκες σε σχέση με το παρελθόν.

Σήμερα, τα παιδιά αλληλεπιδρούν με όλο και περισσότερα άτομα εκτός της οικογένειας ενώ γίνονται αποδέκτες πολλών ερεθισμάτων και από το διαδίκτυo τα οποία πρέπει να διαχειριστούν.

Ο ρόλος του γονιού είναι καθοριστικός στο να μπορέσει το παιδί να αποκωδικοποιήσει όλα αυτά τα ερεθίσματα. «Ο γονιός που ενδιαφέρεται, σκέφτεται πάντα πώς συμπεριφέρεται μπροστά στο παιδί του», λέει ο Charles A. Smith, Ph.D., καθηγητής παιδικής ανάπτυξης και γονικής μέριμνας στο Kansas State University στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά και θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συμπεριφορά του παιδιού σας.

Να σέβεστε

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε τον σύντροφό σας - και τους δικούς σας γονείς - δίνει στο παιδί σημαντικά μαθήματα σχετικά με τον σεβασμό, τη συνεργασία ακόμα και τη διαφωνία », λέει η Sharon L. Ramey, Ph.D., καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσιγκτον. Θυμηθείτε να λέτε "παρακαλώ" και "ευχαριστώ" στους αγαπημένους σας όσο συχνά το λέτε και με τους συναδέλφους σας.

Να μιλάτε ευγενικά

Είναι δική σας ευθύνη να διδάξετε στα παιδιά ότι η ευγένεια είναι στάση ζωής και μέρος της καθημερινής συναλλαγής μεταξύ των ανθρώπων.

Να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες με υπομονή

Το να είστε προσαρμοστικοί είναι ένα από τα πιο κρίσιμα μαθήματα συμπεριφοράς που μπορούν να μάθουν τα παιδιά. Ακόμα κι αν χάσετε την υπομονή σας και ξεσπάσετε μπροστά στο παιδί, ζητήστε συγγνώμη και εξηγήστε του ότι ακόμα κι αν όλα φαντάζουν μάταια ή δύσκολα, με επιμονή μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα.

Να επαινείτε το παιδί σας

Ένα κομπλιμέντο μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία του παιδιού στο λεπτό. Δεν μιλάμε μόνο για μια επιβράβευση όταν φέρνει καλούς βαθμούς ή όταν ξεχωρίζει σε μια δραστηριότητα. Ακόμα και όταν περιμένει υπομονετικά να του σερβίρετε το φαγητό ή ανταποκρίνεται αμέσως σε αυτό που του λέτε, αξίζει ένα μπράβο.

Να σέβεστε την ανάγκη του παιδιού σας για προσοχή

Το παιδί μαθαίνει να είναι υπομονετικό ζητώντας του να περιμένει έως ότου είστε έτοιμοι να του δώσετε προσοχή. Να τηρείτε με συνέπεια τις υποσχέσεις σας και να φροντίζετε να μιλάτε με ειλικρίνεια μαζί του.

Θυμηθείτε ότι εσείς είστε που έχετε τη δυνατότητα να επηρεάσετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τη συμπεριφορά του παιδιού σας.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved