Αυτές είναι οι τροφές που κάνουν τα δόντια πιο λευκά (vid)

Υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.

Αυτές είναι οι τροφές που κάνουν τα δόντια πιο λευκά (vid)

Οι περισσότεροι άνθρωποι αν είχαν τη δυνατότητα θα άλλαζαν το χρώμα των δοντιών τους. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Κοσμητικής Οδοντιατρικής.

Αν και εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία αλλά δεν θέλετε να κάνετε θεραπείες λεύκανσης τότε δείτε πώς θα λευκάνετε τα δόντια σας επιλέγοντας τις σωστές τροφές.

Μήλα

Τα μήλα παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση μηλικού οξέος, το οποίο χρησιμοποιείται σε ορισμένες οδοντόκρεμες. Το μηλικό οξύ αυξάνει το σάλιο, το οποίο καθαρίζει τα δόντια και βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γρενάδας

Ανανάς

Ο ανανάς είναι η μόνη τροφή που περιέχει βρωμελίνη - μια ένωση με αντιφλεγμονώδεις και καθαριστικές ιδιότητες. Μια πρόσφατη μελέτη στο International Journal of Dental Hygiene διαπίστωσε ότι η βρομελίνη είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό σε μια οδοντόκρεμα που απομακρύνει τους λεκέδες.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και η κατανάλωση πολλών ινών βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο στόμα. Η κατανάλωση ακατέργαστου ακατέργαστου μπρόκολου μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα δόντια σας και, σύμφωνα με έρευνα στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Οδοντιατρικής, ο σίδηρος στο μπρόκολο έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της παροχής ενός τοίχου προστασίας για τα δόντια σας από το οξύ που παράγεται από βακτήρια. Αυτό βοηθά στην αποφυγή λεκέδων στο σμάλτο των δοντιών.

Σταφίδες

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι σταφίδες είναι κακές για τα δόντια σας λόγω της κολλώδους γλυκύτητάς τους, αλλά στην πραγματικότητα προστατεύουν. Η έρευνα δείχνει ότι τα δημητριακά πίτουρου με σταφίδες βοηθούν στον καθαρισμό του στόματος γρηγορότερα από τα ίδια τα δημητριακά χωρίς σταφίδες. Το μάσημα σταφίδων διεγείρει το σάλιο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης πλάκας και λεκέδων εξουδετερώνοντας το όξινο περιβάλλον που δημιουργείται από άλλα τρόφιμα και βακτήρια στο στόμα σας.

Τυρί

Το τυρί βοηθά να διατηρείτε τα δόντια σας γερά καθώς έχει ασβέστιο, φώσφορο και πρωτεΐνες που προστατεύουν το σμάλτο των δοντιών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Κοσμητικής Οδοντιατρικής, το γαλακτικό οξύ στο τυρί είναι επίσης προστατευτικό έναντι της τερηδόνας. Επιπλέον, τα σκληρά τυριά βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών διεγείροντας το σάλιο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιες άλλες τροφές βοηθούν στο να έχετε λευκά δόντια:

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved