Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου όσο θηλάζω; Απαντάμε υπεύθυνα

Βαφές μαλλιών και θηλασμός: Ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες και για το οποίο, μέχρι σήμερα, έχουν επικρατήσει αρκετοί «μύθοι».

Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου όσο θηλάζω; Απαντάμε υπεύθυνα

Κάθε νέα μανούλα γνωρίζει καλά πως η περίοδος που ακολουθεί την εγκυμοσύνη είναι απίστευτα όμορφη αλλά ταυτόχρονα, ιδιαίτερα απαιτητική. Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές υποχρεώσεις και η φροντίδα του μωρού εξελίσσεται σε… 24ωρη απασχόληση.

Καθετί που κάνουμε για τον εαυτό μας, λοιπόν, λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, ειδικότερα όταν αφορά στην προσωπική μας περιποίηση και συγκεκριμένα, τα μαλλιά μας. Διότι μια αλλαγή στο hairstyle ή το χρώμα των μαλλιών μετά την εγκυμοσύνη, μπορεί να προσφέρει σε μια νέα μητέρα τον «αέρα» ανανέωσης και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται.
Μπορεί όμως, μια γυναίκα να βάψει τα μαλλιά της όσο θηλάζει; Ποια είναι τα σημεία που αξίζει να προσέξουμε σε ό,τι αφορά στις βαφές μαλλιών εν έτει 2020;

Εμείς το ψάξαμε το θέμα και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ιδού, λοιπόν, τα στοιχεία που σίγουρα αξίζει να προσέξετε!

Τα στοιχεία που αξίζουν την προσοχή μας

Παρά το γεγονός ότι πολλές μητέρες εμφανίζονται επιφυλακτικές απέναντι στις βαφές μαλλιών την περίοδο του θηλασμού, γενικά θεωρείται ασφαλές για μια γυναίκα να βάφει τα μαλλιά της ενώ θηλάζει.

Συγκεκριμένα, έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια δεν έχουν δείξει κάποια αρνητικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στις βαφές μαλλιών και τον θηλασμό, ενώ ελάχιστα έως και καθόλου χημικά φέρονται να εισέρχονται μέσω του τριχωτού της κεφαλής στην κυκλοφορία του αίματος. Συνεπώς, είναι σχεδόν απίθανο αυτά τα συστατικά να περάσουν στο παιδί μέσω του μητρικού γάλακτος.

Αρκεί να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τη La Leche League International (LLLI), τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η χρήση προϊόντων περιποίησης μαλλιών από τη μητέρα, όπως οι βαφές μαλλιών, έχει κάποια επίδραση στο βρέφος που θηλάζει.

Λιγότερη αμμωνία, περισσότερη θεραπευτική δράση

Σε κάθε περίπτωση, αν θηλάζετε και επιθυμείτε να βάψετε τα μαλλιά σας αλλά δεν αισθάνεσθε σίγουρες για την απόφασή σας, υπάρχουν επιλογές νέας γενιάς οι οποίες μπορούν να σας προσφέρουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε.

Κατά την άποψή μας, είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο προκειμένου να μελετήσετε τις πλέον καινοτόμες τάσεις σε ό,τι αφορά στις βαφές μαλλιών στις μέρες μας. Αν το κάνετε, θα διαπιστώσετε πως εν έτει 2020 έχετε τη δυνατότητα να στραφείτε σε περισσότερο καλλυντικά προϊόντα που βασίζονται σε φυτικά συστατικά και τα οποία λειτουργούν θεραπευτικά πάνω στην τρίχα, περιέχοντας μάλιστα χαμηλά ποσοστά αμμωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι πραγματικά ενθουσιαστήκαμε όταν πριν από μερικές ημέρες ενημερωθήκαμε για τη δημιουργία της πρώτης βαφής στην Ελλάδα με το φυσικό συστατικό κανναβιδιόλη, τη CBD3D.

vafes stin egkimosini 2



Τι κάνει τη CBD3D να ξεχωρίζει; Πρόκειται για μία βαφή μαλλιών νέας γενιάς με θεραπευτική δράση και σύνθεση που περιέχει έλαιο CBD, argan oil και υδρολυμένη κερατίνη. Η συγκεκριμένη βαφή, λοιπόν, περιέχει χαμηλά ποσοστά αμμωνίας που ξεκινούν από 1,9% στις πιο σκούρες και φτάνουν έως 3,2% στις ξανθιστικές βαφές, την ώρα που σε άλλες βαφές το ποσοστό αυτό φτάνει το «αγγίζει» το 12%!

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η CBD3D θεωρείται μια περισσότερο καλλυντική βαφή μαλλιών, ενώ ενδείκνυται για την αποφυγή των ερεθισμών που προκαλούνται από την αλκαλικότητα. Στα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνεται, μάλιστα, το ότι χάρη στα συστατικά που περιέχει, βοηθά την τρίχα να καθαρίσει και να απαλλαγεί από τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες χημικές παρεμβάσεις!

vafes stin egkimosini 1



Μία βαφή νέας γενιάς όπως η CBD3D, λοιπόν, μπορεί να κάνει μια γυναίκα να νιώσει περισσότερο ασφαλής με την επιλογή της και παράλληλα, να της χαρίσει δυνατά, λαμπερά μαλλιά με υπέροχο χρώμα. Με λίγα λόγια, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά τόσο ως θεραπεία για τα μαλλιά όσο και ως μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα ομορφιάς την περίοδο μετά την εγκυμοσύνη -και όχι μόνο.

Με χαμηλά ποσοστά αμμωνίας, 21 αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ιδιότητες, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο χάρη στο CDB, argan oil που ενυδατώνει και τρέφει την τρίχα και το τριχωτό και υδρολυμένη κερατίνη που εξασφαλίζει την αντοχή και την ενδυνάμωση της τρίχας, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το κομμωτήριό σου, σίγουρα αξίζει να ρωτήσεις για τη θεραπευτική CBD3D.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved