5+1 tips για λεύκανση των δοντιών στο σπίτι με φυσικό τρόπο

Τα περιποιημένα, λευκά δόντια είναι το Α και το Ω για ένα όμορφο χαμόγελο.

5+1 tips για λεύκανση των δοντιών στο σπίτι με φυσικό τρόπο

Το ωραίο χαμόγελο είναι γοητεία και για να το διατηρήσουμε ή να το αποκτήσουμε, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε τη στοματική μας υγιεινή.

Με την πάροδο του χρόνο και τις διάφορες καταχρήσεις που κάνουμε καθημερινά, τα δόντια χάνουν τη λευκότητά τους και σταδιακά κιτρινίζουν.

Πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε το κιτρίνισμα των δοντιών ή ακόμα και να το αντιμετωπίσουμε, με φυσικό τρόπο;

1. Oil pulling

Το oil pulling είναι μία νέα μέθοδος καθαρισμού η οποία λευκαίνει τα δόντια, τα καθαρίζει σε βάθος και καταπολεμά τα βακτήρια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε με λάδι καρύδας, ηλιέλαιο ή σουσαμέλαιο και να κάνετε στοματικές πλύσεις μετά το βούρτσισμα.

2. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ίσως από τα πιο πολύτιμα υλικά που έχουμε σπίτι μας και μεταξύ άλλων βοηθάει και στη λεύκανση των δοντιών. Χρησιμοποιήστε μία μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας για να βουρτσίσετε τα δόντια σας.

3. Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες

Στην στοματική υγιεινή σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή. Μειώστε τους καφέδες και τα αναψυκτικά και θα παρατηρήσετε αλλαγή στο χρώμα των δοντιών σας.

4. Χρησιμοποιήστε οξυζενέ

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, το οξυζενέ είναι κατάληλο και για αυτήν τη χρήση. Κάντε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και οξυζενέ και βουρτίστε τα δόντια σας για 1-2 λεπτά, δύο φορέ την ημέρα για μία εβδομάδα. Θα δείτε διαφορά.

5. Φάτε ανανά και παπάγια

Σύμφωνα με έρευνες των τελευταίων ετών, ο ανανάς και η παπάγια έχουν κάποια ένζυμα που μπορούν να συμβάλλουν στη λεύκανση των δοντιών.

6. Μην αμελείτε την στοματική σας υγιεινή

Η συνέπεια στη στοματική υγιεινη είναι το Α και το Ω για να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή και λευκά.

Πηγή: medicalnewstoday.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved