To πιο απλό τρικ για να καταλάβεις αν τα μαλλιά σου είναι υγιή

Το ήξερες;

To πιο απλό τρικ για να καταλάβεις αν τα μαλλιά σου είναι υγιή

Καθημερινά στη beauty ρουτίνα μας αν υπάρχει κάτι που ταλαιπωρούμε περισσότερο, αυτό αναμφίβολα δεν είναι άλλο από τα μαλλιά μας! Εφαρμόζουμε συνεχώς τόσα προϊόντα styling, που τα καταστρέφουν και δεν τα αφήνουν να αναπτυχθούν σωστά. Αν μάλιστα σκεφτούμε και το πόσο συχνά τα βάφουμε, τότε σίγουρα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή.

Πως θα σου φαινόταν όμως, αν σου λέγαμε πως υπάρχει ένα τρικ για να καταλάβεις εάν τα μαλλιά σου είναι υγιή ή όχι; Είναι πραγματικά πού εύκολο και απλό.

Να τι πρέπει να κάνεις:

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ποτήρι με νερό και μία τρίχα από τα μαλλιά σου. Σιγουρέψου ότι το ποτήρι είναι γεμάτο (τουλάχιστον ¾ νερό), πάρε μία τρίχα σου και ρίξε τη στο νερό. Εάν η τρίχα επιπλεύσει, τότε τα μαλλιά σου είναι υγιή. Αν όμως βυθιστεί, τότε σημαίνει πως έχουν τα προβληματάκια τους. Αυτό σημαίνει ότι οι θύλακες των μαλλιών σου είναι πορώδεις, ότι απορροφάνε δηλαδή, όλες τις χημικές ουσίες από τα προϊόντα styling που βάζεις στα μαλλιά σου.

Αυτό που θα μπορούσες εσύ να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς μία ή δύο φορές την εβδομάδα μία μάσκα (είτε diy, είτε του εμπορίου) για να ενισχύσεις τα εξωτερικά στρώματα των μαλλιών σου. Και εννοείται θα ήταν πολύ καλύτερο, εάν σταματούσες να τα βάφεις για λίγο καιρό και να μη χρησιμοποιείς πιστολάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved