4 tips για να πλένεις σωστά το πρόσωπό σου

Όλο και κάποιο λάθος θα κάνεις

4 tips για να πλένεις σωστά το πρόσωπό σου

Το να πλένεις το πρόσωπό σου ήταν από τα πρώτα πράγματα που έμαθες να κάνεις στη ζωή σου. Το να πλένεις σωστά, όμως, το πρόσωπό σου είναι κάτι που απαιτεί γνώση και ενημέρωση.

Γιατί ακόμη και στα απλά, αυτονόητα βήματα (όπως το ρίχνω με τα χέρια μου νερό και ακουμπάω το πρόσωπο μου) υπάρχουν αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

Συγκεντρώσαμε τις 4 πιο σημαντικές από αυτές και στις παρουσιάζουμε ευθύς!

#1. Να πλένεις τα χέρια σου
Καμία δεν θα ήθελε να ακουμπάει τα βρώμικα χέρια της στο στέγνο, καθαρό πρόσωπό της. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και όταν πλένεις το πρόσωπό σου. Πρώτα πρέπει να σαπουνίζεις καλά τα χέρια σου και μετά να ξεκινάς τον καθαρισμό του προσώπου σου, μιας και «τα βακτήρια-μικρόβια που υπάρχουν στα χέρια σου και μπορούν με ένα άγγιγμα να μεταφερθούν εύκολα στο πρόσωπό σου» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δερματολόγοι.

#2. Με αντίθετη φορά
Κι ένα Κορεάτικο beauty μυστικό: «Αν οι τρίχες στο πρόσωπό σου ή στην γραμμή των μαλλιών σου μεγαλώνουν με φορά προς τα κάτω, τότε πρέπει καθώς πλένεις το πρόσωπό σου να κάνεις κυκλικές κινήσεις προς την αντίθετη φορά. Με αυτόν τον τρόπο, «ανασηκώνεις» τις τρίχες και το σαπούνι εισχωρεί ακόμη και στα σημεία της επιδερμίδας που καλύπτονται από αυτές.» δηλώνει χαρακτηριστικά η Angela Jia Kim ιδιοκτήτρια γνωστού spa και του skin-care brand «Savor Beauty».

#3. Μία πετσέτα ειδικά για το πρόσωπό σου
Στην ίδια λογική του δεν θέλω να με ακουμπούν/ να ακουμπώ το πρόσωπό μου με βρώμικα χέρια είναι και η επιλογή της πετσέτας. Απλά σκέψου πως εκεί που έχεις πλύνει το πρόσωπό σου και είναι καθαρό, τα βακτήρια επιστρέφουν όταν σκουπιστείς με μία βρώμικη ή πολυχρησιμοποιημένη πετσέτα που βρήκες στο μπάνιο σου. (Και σε αυτό το σημείο, ναι, δεν πρέπει να σκεφτείς διόλου το σωρό που θα μαζευτεί στο καλάθι με τα άπλυτα)!

#4. Μισές δουλειές
Το πρόσωπό σου δε σταματά στα μάτια ή στο στόμα σου... Έχεις μέτωπο, λαιμό, ντεκολτέ, ζυγωματικά, σαγόνι, κροτάφους! Δώσε την απαραίτητη προσοχή παντού, λοιπόν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved