Πώς θα αγαπήσεις και πάλι το σώμα σου μετά την εγκυμοσύνη και τη γέννα

Και τώρα; Πώς θα μάθεις να αγαπάς και πάλι το σώμα σου μετά τη γέννηση του παιδιού σου;

Πώς θα αγαπήσεις και πάλι το σώμα σου μετά την εγκυμοσύνη και τη γέννα

Μπορείς να ψάξεις μέσα σε ολόκληρο το σύμπαν για κάποιον που αξίζει πιο πολύ την αγάπη σου και την στοργή σου από τον εαυτό σου και αυτό το άτομο δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά. Εσύ ο ίδιος, όσο κάθε άλλος σε όλο το σύμπαν αξίζεις την αγάπη σου και την στοργή σου- Βούδας

Μιλούσα πρόσφατα με μια φίλη που απέκτησε το πρώτο της μωρό και με ανησυχία με ρωτούσε πόσο καιρό έκανα για να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης και πότε επέστρεψε η κοιλιά μου στην προ εγκυμοσύνης κατάστασή της.

Σίγουρα μιλάμε για αγωνίες που κάθε νέα μαμά έχει και φυσικά εξομολογήθηκα την αλήθεια: Τίποτα δεν είναι όπως πριν. Το σώμα μας μετά την εγκυμοσύνη αλλάζει κι ενώ η τάση των ημερών, θέλει να αγαπάμε το σώμα μας με τα ψεγάδια του, οι νέες μαμάδες νιώθουν πιο πιεσμένες από ποτέ για να αποκτήσουν και πάλι τη σιλουέτα που είχαν πριν τη γέννα.

Ίσως η πίεση αυτή έρχεται από τα κοινωνικά δίκτυα. Είναι αλήθεια πως βλέποντας επώνυμες μαμάδες, να ποστάρουν οι ίδιες φωτογραφίες της επίπεδης κοιλιάς τους μία εβδομάδα μετά τη γέννηση των παιδιών τους, δημιουργεί ένα προηγούμενο και ένα άγχος που δεν είχαμε παλαιότερα.

Κι όμως, αντί να συγκρίσεις την εικόνα σου με την αψεγάδιαστη φωτογραφία της πιο διάσημης λεχώνας, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αγαπήσεις το σώμα σου ξανά.

Πρώτα πρώτα ξεκίνα με την αποδοχή της κατάστασης. Αν το σώμα σου δεν είναι αυτό που θέλεις, μην μπαίνεις στην παγίδα να σκεφτείς πως αυτό θα είναι από εδώ και μπρος. Εσύ και μόνο εσύ έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τα σημεία επάνω σου αλλά μην ξεχνάς πως το σώμα σου μετά τον τοκετό χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει.

Μην αποκλείεις την άσκηση μαζί με το παιδί. Μια βόλτα με το καρότσι, ειδικά σε ανηφόρες, λίγο γρήγορο τρέξιμο, λίγο κολύμπι όσο το μωρό κοιμάται, θα σε κάνουν να αγαπήσεις και πάλι τη γυμναστική. Μπορώ με ενθουσιασμό να σου μιλήσω για τα γυμνασμένα μπράτσα μου, τέτοια που δεν είχα ούτε στις γαμήλιες φωτογραφίες μου. Και ξέρεις πώς τα απέκτησα; Κρατώντας γερά τα δύο μου κορίτσια. Πρόσεξε μόνο να μην το παρακάνεις, ειδικά αν θηλάζεις και οι αντοχές σου είναι μικρότερες. Ακόμα κι αυτό όμως θα αλλάξει με τον καιρό και θα βρεις και πάλι την αντοχή που είχες παλαιότερα.

Συμφιλιώσου με τα σημάδια: Ραγάδες, τομή καισαρικής, πληγωμένες θηλές, κοιλίτσα. Να θυμάσαι καθημερινά πως όλα αυτά τα σημάδια ήταν απαραίτητα για να φέρεις στον κόσμο το μωρό σου. Και μπορεί σήμερα οι ραγάδες σου να είναι κόκκινες και οι θηλές σου πληγωμένες αλλά σε λίγο καιρό οι πληγές θα επουλωθούν και ο πόνος θα περάσει. Κι αν μερικές ραγάδες μείνουν, θυμήσου πως χάρη σε αυτές, μπορούσε να μεγαλώνει και να αναπνέει το μωρό σου. Και το στήθος σου, γέμισε με γάλα που έθρεψε το μωρό σου πολλές φορές, νύχτα και μέρα. Κι αυτή την τομή χαμηλά στην κοιλιά, την κέρδισες για να μπορέσει το μωρό σου να έρθει στον κόσμο κι αποτελεί παράσημό σου.

Μην ξεχνάς το θαύμα που έφερες στο κόσμο: Θυμήσου πόσο αξίζεις. Πολύ περισσότερο από τον αριθμό στη ζυγαριά, πολύ περισσότερο από τα likes που θα κερδίσει η Khloe Kardashian επειδή έχασε 15 κιλά σε 3 μήνες μετά τον τοκετό.

πηγή φωτογραφίας: jadebeall.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved