Θεραπείες για την κυτταρίτιδα - Τι πραγματικά λειτουργεί;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν για την κυτταρίτιδα.

Μαργαρίτα Νικολάου
Θεραπείες για την κυτταρίτιδα - Τι πραγματικά λειτουργεί;
Bigstock

Αν σας προβληματίζει η κυτταρίτιδα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνη. Την επιθυμία να ξεφορτωθούν την κυτταρίτιδα ή έστω να τη μειώσουν - την έχουνε πολλές γυναίκες, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που καταφεύγουν σε θεραπευτικές εναλλακτικές λύσεις. Με τόσες επιλογές θεραπείας και αντιμετωπίσης εκεί έξω, δύσκολο να πει κανείς τι πραγματικά λειτουργεί και τι όχι.

Τι αναφέρει για την κυτταρίτιδα και την αντιμετώπισή της η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας - Τα καλύτερα αποτελέσματα σύμφωνα με μελέτες

Χρήση κρουστικών-ακουστικών κυμάτων

Οι έρευνες έχουν δείξει οτί η μέθοδος μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Χρειάζονται ωστόσο αρκετές επισκέψεις για να επιτευχθεί αυτό.

Θεραπεία με λέιζερ

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι θεραπειών με λέιζερ και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να μάθουμε κατά το πόσο ή όχι είναι αποτελεσματικές αυτές οι θεραπείες, καθώς λέιζερ με λέιζερ διαφέρει.

Κάποιες γυναίκες αναφέρουν ότι έχουν δει θεαματικά αποτελέσματα, που όμως διαρκούν έξι μήνες ή περισσότερο.

Subcision - μια μικρή επεμβατική θεραπεία

Αυτή η ιατρική διαδικασία γίνεται από τον δερματολόγο σας ο οποίος εισάγει μια βελόνα ακριβώς κάτω από το δέρμα για να απελευθερώσει τις ινώδεις δεσμίδες που δημιουργούν την κυτταρίτιδα.

Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η μέθοδος μειώνει τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Σε μια μελέτη 232 ασθενών, το 99% από αυτές δήλωσαν ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν 2 χρόνια και πιθανώς και περισσότερο.

Θεραπεία VACCUUM

Αυτή η μέθοδος επίσης διαλύει τις ινώδεις δεσμίδες και όλα εκείνα τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο δερματολόγος σας θα χρησιμοποιήσει μια συσκευή λεμφικού μασάζ η οποία εισχωρεί βαθιά στους ιστούς, τονώνοντας το δέρμα και γεμίζοντας τα κενά που δημιουργούν την κυτταρίτιδα.

Αυτή μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση της κυτταρίτιδας. Μια μικρή μελέτη δείχνει ότι πολλοί ασθενείς που έκαναν αυτή τη θεραπεία είχαν λιγότερη κυτταρίτιδα για έως και 3 χρόνια.

Η κυτταρίτιδα και το σωματικό λίπος δεν είναι το ίδιο: Αξίζει να γνωρίζετε ότι η θεραπεία που μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά το σωματικό λίπος συχνά δεν έχει καμία επίδραση στην κυτταρίτιδα.

Απώλεια βάρους

Το επιπλέον βάρος μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα πιο ορατή. Η απώλεια βάρους και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μειώνει την κυτταρίτιδα. Ωστόσο, εάν έχετε χαλαρό δέρμα εξαιτίας απώλειας βάρους, η κυτταρίτιδα μπορεί να γίνει πιο αισθητή.

Άσκηση

Η άσκηση κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο και σφριγηλό. Η αντικατάσταση του σωματικού λίπους με μυς μπορεί επίσης να κάνει την κυτταρίτιδα λιγότερο αισθητή.

Μέθοδοι που δεν προτείνονται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Κρυολιπόλυση

Αυτή η θεραπεία «παγώνει» το ανεπιθύμητο λίπος που θέλετε να ξεφορτωθείτε. Ενώ μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, δεν βοηθά στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας.

Μεσοθεραπεία

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, διαφορετικές ουσίες μέσω της βελόνας στο δέρμα εγχέονται στην περιοχή, όπως καφεΐνη, ορμόνες, ένζυμα και εκχυλίσματα βοτάνων. Επειδή κάθε επαγγελματίας χρησιμοποιεί ένα μοναδικό μείγμα συστατικών, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποια - εάν υπάρχουν - συστατικά είναι αποτελεσματικά.

Υπάρχουν ελάχιστες μελέτες που δείχνουν ότι αυτή η μέθοδος λειτουργεί. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συχνές και περιλαμβάνουν ερυθρότητα και πρήξιμο, ευαίσθητα εξογκώματα κάτω από το δέρμα, μόλυνση, αλλεργική δερματική αντίδραση και δερματικές αλλαγές.

Συμπληρώματα

Κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν συστατικά όπως η καφεΐνη ή το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού. Δεν υπάρχουν ωστόσο έρευνες ή αποδείξεις που να αποδεικνύουν ότι οποιοδήποτε συμπλήρωμα μειώνει την κυτταρίτιδα.

Ένας δερματολόγος θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς

Πριν διαλέξετε οποιαδήποτε αισθητική (όχι απαραίτητα ιατρική) θεραπεία, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό γιατρό.

Οι δερματολόγοι είναι οι ειδικοί στο δέρμα και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια θεραπεία μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική για εσάς και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας.

πηγή: aad.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved