Μέλι: Χρησιμοποιήστε το στη ρουτίνα ομορφιάς σας, κάνει καλό

Το μέλι έχει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε σπιτικά καλλυντικά.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Μέλι: Χρησιμοποιήστε το στη ρουτίνα ομορφιάς σας, κάνει καλό
Bigstock

To μέλι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και οι αντιβακτηριδιακές και επουλωτικές του δραστηριότητες το καθιστούν ιδανικό για τη φροντίδα της επιδερμίδας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σπιτικά καλλυντικά όπως μάσκες, κρέμες και scrubs ή να το χρησιμοποιήσετε και σκέτο ως μάσκα στο πρόσωπο.

Τα οφέλη από τη χρήση του μελιού στην επιδερμίδα απαριθμεί το Healthnews:

Ενυδατώνει το δέρμα. Λόγω των συστατικών του το μέλι έχει τη δυνατότητα να σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα και παράλληλα να διατηρεί και να ενισχύει την απαλότητά του. Τα ένζυμα του μελιού κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματική την απορρόφηση των συστατικών.

Δρα ως φυσικό απολεπιστικό. Το μέλι δεν αφαιρεί μόνο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά βοηθά επίσης στη δημιουργία νέων κυττάρων. Παρόλα αυτά, οι απολεπιστικές του ιδιότητες είναι ήπιες και είναι ιδανικό εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής. Το μέλι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση και την πρόληψη των φλεγμονών. Επίσης έχει θεραπευτικές ιδιότητες που βοηθούν στην επούλωση σημαδιών.

Μειώνει τις ρυτίδες και τα άλλα σημάδια γήρανσης. Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Περιέχει επίσης αμινοξέα και γλυκανικό οξύ τα οποία θρέφον το δέρμα και επιβραδύνουν τα σημάδια γήρανσης.

spitiko-scrub-me-meli.jpg

Σπιτικά καλλυντικά με μέλι - 3 συνταγές

Μάσκα με μέλι, γιαούρτι και βρόμη

Σε ένα μπολ βάλτε 1 κουταλιά της σούπας βρόμη, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν, απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά.

Μάσκα με μέλι και ελαιολαδο

Για να φτιάξετε τη μάσκα βάλτε σε ένα μπολ 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά και απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου. Αφήστε την να δράσει για 20 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.

Scrub με μέλι και μαύρη ζάχαρη

Σε μπολ βάλτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και και απλώστε σε όλη την περιοχή του προσώπου κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε το scrub να δράσει και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved