Φυσικές, υγιείς και πλούσιες βλεφαρίδες: Συμβουλές από έναν δερματολόγο

Τι να κάνετε για να αποκτήσετε μακριές και έντονες βλεφαρίδες.

Φυσικές, υγιείς και πλούσιες βλεφαρίδες: Συμβουλές από έναν δερματολόγο
Bigstock

Οι μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες δίνουν ένταση στο βλέμμα και αναδεικνύουν όχι μόνο τα μάτια, αλλά και όλο το πρόσωπο. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να κάνουν lash lift , να βάλουν ψεύτικες βλεφαρίδες ή και extensions στις ήδη υπάρχουσες.

Εάν δεν θέλετε προς το παρόν να καταφύγετε σε τέτοιες λύσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναδείξετε τις βλεφαρίδες σας με φυσικούς τρόπους. Παρακάτω οι συμβουλές από τη δερματολόγο Hadley King και την ειδική στις βλεφαρίδες Andrea Starr στο Byrdie.

Προσοχή στη ντεμακιγιάζ

Μην κάνετε σκληρές κινήσεις όταν ξεβάφεστε, είτε πλένετε το πρόσωπό σας, είτε χρησιμοποιείτε μαντιλάκια, πανάκια ή βαμβάκι. Επίσης, επιλέξτε μάσκαρα που να βγαίνει σχετικά εύκολα και αποφύγετε τις αδιάβροχες. Όσο πιο δύσκολα βγαίνει η μάσκαρα, τόσο πιο πολύ θα ταλαιπωρείτε τις βλεφαρίδες στη διαδικασία του ντεμακιγιάζ.

Δοκιμάστε ένα ειδικό σέρουμ

Υπάρχουν πολλά serum ειδικά για τις βλεφαρίδες. Το κοινό συστατικό των περισσότερων είναι η βιματοπρόστη, η οποία κλινικές μελέτες δείχνουν ότι κάνει τις βλεφαρίδες πιο μακριές και πυκνές. Ιδανικά συμβουλευτείτε και τον δικό σας δερματολόγο για να σας πει και τη δική του γνώμη και συμβουλές.

Χρησιμοποιήστε καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι γνωστό ότι δυναμώνει την τρίχα και αυτό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά οξέα. Προτείνεται σε γυναίκες με λεπτές βλεφαρίδες και σύμφωνα με τους beauty experts, μπορεί να δώσει όγκο κάνοντάς τις πιο πυκνές.

Η Hadley King, ωστόσο επισημαίνει:

«Δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα του καστορέλαιου ή του λαδιού καρύδας για την ανάπτυξη των βλεφαρίδων συγκεκριμένα, αλλά πιστεύω ότι οι ενυδατικές ιδιότητες αυτών των ελαίων μπορεί να είναι χρήσιμες εάν οι βλεφαρίδες σας είναι εύθραυστες και σπάνε εύκολα.»

Τι να κάνετε: Βάλτε καστορέλαιο στις βλεφαρίδες σας με μία μπατονέτα και αφήστε το να δράσει για όλο το βράδυ. Καλό είναι να κάνετε αυτή τη διαδικασία καθημερινά για ορατά αποτελέσματα σε δύο με τρεις μήνες.

kastorelaio.jpg

Μην ξεχνάτε το βούρτσισμα

Δεν χρειάζονται μόνο τα μαλλιά ή τα φρύδια βούρτσισμα, αλλά και οι βλεφαρίδες. Με το τακτικό βούρτισμα, τα θρεπτικά έλαια της τρίχας θα απλώνονται καλύτερα και επιπλέον οι βλεφαρίδες θα σπάνε πιο δύσκολα.

Δοκιμάστε το πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και είναι ιδανικό για επανόρθωση της τρίχας. Δοκιμάστε το εξής: βράστε πράσινο τσάι και αφήστε το να κρυώσει. Με μία μπατονέτα βάλτε πράσινο τσάι στις βλεφαρίδες και αφήστε το να δράσει για όλο το βράδυ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο τσάι έως και τρεις με τέσσερις μέρες μετά. Επαναλάβετε τη διαδικασία για έναν μήνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved